09.03.2017 | Filip Lefenda | Rozhovory

Opavský záložník Jursa chce z Ústí tři body. Jakýkoliv jiný výsledek bude zklamáním, tvrdí

Foto: Libor Duchoň (1scznojmo.cz)
Opava – Fotbalisté Slezského FC v pondělní televizní dohrávce 17. kola Fortuna národní ligy před svými fanoušky pouze remizovali se Znojmem a po výhrách hlavních konkurentů z Olomouce a Ostravy v boji o postup ztratili. Se soupeřem však ještě dvacet minut před koncem prohrávali, a to se pak "konečná" plichta vnímá jinak. "Vzhledem k průběhu zápasu je to asi zasloužený bod pro oba týmy," myslí si záložník žlutomodrých Tomáš Jursa, který nyní se spoluhráči vycestuje do dalekého Ústí nad Labem, kde dříve sám působil. "Musíme jednoznačně přivézt tři body," má jasno.

V pondělní televizní dohrávce jste remizovali se Znojmem 2:2. Jak výsledek hodnotíte?

Vzhledem k průběhu zápasu je to asi zasloužený bod pro oba týmy. My hlavně zaspali první půli, kdy jsme neměli dobrý pohyb a bylo to z naší strany takové nijaké. Ve druhém poločase už jsme po většinu času kontrolovali hru, i když tam Znojmo mělo pár brejků.

Co chybělo k tomu, abyste získali tři body?

Možná trochu štěstí, kdy jsme v závěru zápasu mohli dotáhnout duel k vítězství. Ale stejně tak jsme mohli utkání i prohrát, kdyby hosté proměnili některý ze svých brejků. Hráli jsme vabank.

Tomáš Jursa

Tým: Slezský FC Opava
Narozen: 9.3.1989
Pozice: Záložník
Výška: 183 cm
Váha: 74 kg
Předchozí působiště: Karviná, Teplice, Ústí nad Labem

Jak moc mrzí domácí ztráta vzhledem k tomu, že oba hlavní konkurenti v boji o postup uspěli?

Určitě to mrzí, protože doma ztrácet nesmíme. Chceme zde vyhrávat.

V dalším kole na Opavu čeká cesta do dalekého Ústí nad Labem. S čím na sever Čech pojedete?

Jestli se chceme udržet v boji o postup do nejvyšší soutěže, musíme z Ústí jednoznačně přivézt tři body. Jakýkoliv jiný výsledek bude zklamáním.

Sedmnácté kolo jste v pondělí uzavírali, to další předehrávkou startujete už v pátek. Může to hrát nějakou roli z hlediska regenerace?

S tímto už máme zkušenosti z podzimní části. Když jsme postupovali v poháru, hrávali jsme občas v sobotu, pak ve středu, a poté opět v sobotu. Takže tohle je v pohodě.

Cítíte se být vzhledem k postupovým ambicím více pod tlakem? Nevyhovovala Opavě spíše podzimní role "černého koně", která může pouze překvapit?

Pod tlakem nejsme. Všichni víme, kdo jsou letos favorité druhé ligy. My jim chceme dýchat na záda a zkusit překvapit.

V pondělí se losovalo čtvrtfinále poháru, ve kterém vám bylo přisouzeno Brno. Jaké jsou podle vás šance na postup a koho jste si vy osobně přál?

Z mého pohledu jsme dostali nejhratelnějšího soupeře, jakého jsme si mohli přát, navíc doma před našimi skvělými fanoušky. Takže se určitě pokusíme o postup do semifinále.

76' Zapalač
84' Kuzmanovič (pen)
29' Teplý (pen)
58' Javůrek
38' Smola
68' Simerský
88' Puškáč
14' Odehnal
35' Javůrek
50' Nepožitek
85' Mezlík
88' Svozil
Sestavy
Fendrich – Hrabina (66. Janetzký), Simerský, Radić, T. Čelůstka – Schaffartzik – Grussmann (56. Jurečka), Jursa (83. Puškáč), Zapalač – Kuzmanović, Smola
Na lavičce: Godula, Helebrand, Mozol
Trenér: Roman Skuhravý
Doleček – Helísek, Odehnal, Mezlík, Cihlář – Teplý, Urbančok (60. Motal), Nepožitek, Javůrek (89. Holub) – Šamánek, Klíma (79. Svozil)
Na lavičce: Štěpanovský, Novák
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Orel – Wilczek, Vlček • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 2645