12.03.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Severočeské gólové hody! Varnsdorf rozstřílel poslední Prostějov 7:2

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu potvrdili cenné vítězství z minulého kola z Českých Budějovic v domácím prostředí, kde sedmi góly sestřelili z trávníku poslední Prostějov. Severočeši rozhodli o své výhře prakticky během prvního poločasu, kdy měli zcela navrch a svoji převahu přetavili ve tři branky. I po změně stran potvrdili Varnsdorfští gólový apetit a do černého zamířili ještě čtyřikrát.
7' Durděvič
12' Zbrožek
45' Dordič
53' Dordič
60' Švantner
85' Fotr
88' Kozma
33' Skwarczek
65' Kroupa
bez karet
bez karet
Sestavy
Porcal – Zbrožek, Zieris, Lischka – Cennerazzo, Daníček (81. Neuberg), Bláha, Knejzlík (71. Fotr) – Dordič, Švantner (60. Kozma), Durdević
Na lavičce: Samoel, Beránek, Bílek, Novotný
Trenér: Zdenko Frťala
Halouska – Machynek, Malý, Schuster, Hýbl – Hirsch (57. Hladík), Skwarczek, Fládr (68. Čtvrtníček), Alaverdašvili – Elšík (46. Sečkář), Kroupa
Na lavičce: Neoral, Rus, Zapletal, Píchal
Trenér: Miroslav Takáč
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Šimáček • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 782

Komentář

Gólové hody ve Varnsdorfu odšpuntoval hned po šesti minutách hry domácí Fahrudin Durdević, jenž poprvé v zápase překonal prostějovského gólmana Halousku. Hostující strážce svatyně se ještě ani nestihl oklepat z první inkasované branky a lovil znovu míč ze své sítě, když se po další akci Severočechů prosadil Kristián Zbrožek. Varnsdorf se nacházel ve velké pohodě a nadále mačkal svého soupeře, další branka přesto padla do jeho klece. Michal Skwarzcek se štěstím dostal balon za Porcala a vykřesal jiskřičku naděje pro své barvy.

Aktivnější domácí celek přesto dokázal ještě do poločasu znovu odskočit na rozdíl dvou tref. Bojan Dordić zamířil přesně do černého a dal svému týmu potřebný klid do přestávky.  Prostějovští sice do druhé části vystřídali Elšíka, nicméně obraz hry se nezměnil. Po osmi minutách se opět prosadil Bojan Dordić a druhou trefu přidal i Patrik Švantner, který se představil poprvé v ostrém zápase v dresu Varnsdorfu, když přišel v zimní pauze na roční hostování z Českých Budějovic.

Bývalý exligový hráč Karel Kroupa sice poté dokázal snížit hrozivě vypadající skóre na rozdíl tří branek, poslední slovo v utkání ale měli domácí fotbalisté. V závěrečné pětiminutovce překonali gólmana Halousku ještě Oskar Fotr a Daniel Kozma, kteří dokonali dílo zkázy v podání Varnsdorfu, jenž celkově nasázel Prostějovu na dalekou cestu domů sedm branek. Hosté se tak chvílemi mohli na severu Čech cítit jako v Sarajevu.