18.03.2017 | David Záruba | Zápas

Znojmo ukončilo sérii remíz, o výhře v Pardubicích rozhodl Teplý

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Třikrát v řadě, z toho dvakrát na jaře, se Znojmo rozešlo se soupeřem smírně. Tahle série skončila až v Pardubicích, kde znojemští fotbalisté vyhráli těsně 1:0. O jejich vítězství rozhodl už v 11. minutě po brejku Teplý. Forvard hostů pak měl ještě další šance, které nevyužil, ale nemuselo ho to mrzet, protože Pardubice byly dopředu po většinu utkání neškodné. Celkem třikrát v zápase zvonila tyč.
bez branek
11' Teplý
39' Fousek
78' Přibyl
69' Svozil
Sestavy
Knobloch – Přibyl (83. Pospíšil), Piroch, Šejvl, Křapka – Kayamba, Řezníček (72. Shejbal), Jeřábek, Fousek – Ladra (64. Huf), Petráň
Na lavičce: Šmíd, Čiernik, Kudrna
Trenér: Jaroslav Míchal, Jiří Krejčí
Štěpanovský – Helísek, Svozil, Odehnal, Cihlář – Holub, Urbančok (86. Motal), Nepožitek, Javůrek (90. Njire) – Teplý (80. Klíma), Šamánek
Na lavičce: Koukal, Sokol
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Berka – Batík, Dresler • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 560

Komentář

Po počátečním oťukávání se k první vážnější šanci dostali hosté ze Znojma a v 11. minutě také otevřeli skóre utkání. Bleskový kontr do nezformované obrany zakončil gólovou střelou, která se ještě otřela o tyčku, útočník Jakub Teplý. Pardubice se snažily okamžitě odpovědět, ale finální fáze jim vázla. Naopak Znojmo vesele útočilo dál.

Notně k tomu přispívala děravá obrana domácích, kterou mohl hned dvakrát ztrestat Teplý. Jenže při první šanci těsně minul branku a poté hosty o radost připravil obránce Piroch, který srazil gólovou přihrávku na břevno. Branková konstrukce se dostala do hry v závěru poločasu i na druhé straně, kdy ji při první velké pardubické šanci trefil po rohu Petráň.

Po poločase nadále pokračoval souboj znojemského Teplého s obranou Pardubic. Tentokrát útočníka hostí vychytal skvělým reflexivním zákrokem Knobloch. Vzhledem k nulové potenci domácích to Znojmo zatím nemuselo mrzet. Pardubičtí hráči si sice drželi územní převahu, ale k ohrožení Štěpanovského je soupeřova obrana nepouštěla. 

Ve chvíli, kdy měl tlak domácích vrcholit, byli to naopak Znojemští, kdo si připravil velkou šanci. Ex-pardubický Javůrek z trestného kopu z hranice vápna trefil břevno. Hru v závěru už kouskovala častá střídání, což svědčilo hlavně hostům. Když pak v nastavení pálil Fousek při poslední příležitosti jen nad branku, bylo o vítězi rozhodnuto.