18.03.2017 | Lukáš Podleśny | Zápas

Vítkovice podržel gólman Květon, s Třincem uhrály cenný bod

Foto: Lukáš Zetek (mfkv.cz)
Vítkovice - Malé severomoravské derby se odehrálo na stadionu ve Vítkovicích. Dobré šance si vytvořily oba týmy, ani jeden je však nedokázal přetavit v góly. Největší možnost měl v závěru na svědomí třinecký Stanislav Vávra, jeho samostatný únik ale parádně zneškodnil vítkovický brankář Josef Květon. Zápas tak skončil remízou 0:0, která je zejména pro svěřence trenérského dua West-Kopecký velmi cenná.
bez branek
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Květon – Cverna, Prajza, Mikula, Honiš – Hlavsa (58. Fiala), Texl, Vaněk, Juřena (79. Gebert) – Mišinský, M. Kovařík (46. Szotkowski)
Na lavičce: Nemrava, Řezáč, Hruzík, Ondráček
Trenér: Roman West, Ivan Kopecký
Paleček – Stříž (73. Janoščín), Bedecs, Reintam, Benetka – Šumbera, Janošík, Ižvolt (81. Joukl), Motyčka, Krišto – Hošek (59. Vávra)
Na lavičce: Adamuška, Čelůstka, Tobiáš, Latocha
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Sukeníková • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 680

Komentář

Do úvodního poločasu souboje Vítkovic s Třincem vstoupili o něco aktivněji hostující fotbalisté. Ti od prvních minut spoléhali především na rychlé průniky po stranách a právě po protiútoku přišla první šance. Střížovo nadějné zakončení však bylo sraženo. Ve 12. minutě přišla zajímavá šance rovněž na druhé straně, nicméně Mišinského pokus z hranice šestnáctky proskákal jen vedle Palečkovy brány.

Na další šance se čekalo až do třetí desetiminutovky, kdy nejprve zblízka nepřesně zakončoval třinecký Hošek, ale poté mohl skóre otevřít Ondřej Cverna. Obránce Vítkovic dostal parádní přihrávku do pokutového území, rázem se zjevil sám před Palečkem, avšak toho překonat nedokázal. Úvodní branku pak ještě mohl vstřelit aktivní Hošek, který zakončoval z malého vápna. Také Květon si však připsal parádní zákrok, díky kterému udržel bezbrankový stav.

Také do druhého poločasu vstoupili o něco aktivněji hosté, ale byl to Matej Ižvolt, který měl první velkou šanci druhé části. Domácího gólmana ale slovenský záložník nepřekonal. Poté ještě hlavičku z hranice malého vápna nezvládl Reintam a do šancí se začali dostávat i fotbalisté Vítkovic. Krátce po hodině hry byl zatím nejblíže gólu Vladimír Mišinský, jenž ale napálil pouze brankovou konstrukci.

Na Mišinského šanci odpověděl nepřesnou střelou aktivní Ižvolt, avšak největší možnost měli fotbalisté Třince v posledních minutách. Deset minut před koncem řádné hrací doby šel Stanislav Vávra sám na brankáře Květona, nicméně ten si připsal nejlepší zákrok zápasu! Další akce už si obrany na obou stranách bezpečně hlídaly a malé severomoravské derby tak skončilo bezbrankovou remízou.