18.03.2017 | Michal Sobecký | Zápas

Prostějov stále poslední, doma nestačil na Frýdek-Místek

Foto: 1skprostejov.cz
Prostějov – Zajímavý zápas se smutným koncem. Tak mohou hodnotit sobotní utkání prostějovští fotbalisté. Ti se tentokrát popasovali s Frýdkem-Místkem, týmem ze středu tabulky. A přestože se jednalo o zápas vyrovnaný, týmy si body rovným dílem nerozdělily.
31' Kroupa
12' Byrtus
17' Ševčík
43' Machynek
74' Vyskočil
Sestavy
Halouska – Machynek (44. Hladík), Malý, Rus, Hýbl (71. Sečkář) - Hirsch, Pančochář, Schuster, Alaverdašvili (76. Fládr) - Čtvrtníček, Kroupa
Na lavičce: Neoral, Skwarczek, Zapletal, Elšík
Trenér: Miroslav Takáč
Mihálek – Švrček, Slaninka (90+1. Spasojevič), Literák, Ilko – Klabník, Šichor (76. Berežný), Šumský, Byrtus – Vyskočil, Ševčík (77. Kingambo)
Na lavičce: Prepsl, Hykel, Mugove, Termanowski
Trenér: Miroslav Nemec
Rozhodčí: Matějček – Myška, Petřík • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 575

Komentář

Utkání začalo ospale. První minuty nenabídly prakticky nic, až v té šesté se do krátkého tlaku dostal Prostějov. První skutečně zajímavé momenty ale přišly v osmé minutě. Nejprve vyslal Rus nahrávkou do ataku Hirsche, který ale pohořel. Následně podobně dopadl u tyče i hostující Ševčík. Ve 12. minutě už ale hosté udeřili: Oldřich Byrtus se dostal do zakončení a míč poslal do horního růžku.

Následné minuty byly pro Prostějov podobně těžké. Jeden z obránců si málem srazil míč do vlastní brány, přibývaly navíc frýdecké pokusy o výpad. A v 17. minutě se jeden podařil. Do úniku se dostal Adam Ševčík, který za sebou nechal všechny soupeře a brankáře Halousku si obhodil povedeným obloučkem. Ve třiadvacáté minutě navíc musel brankář Prostějova hasit velkou šanci, tentokrát si ale poradil. Jak se brzy ukázalo, první poločas bude bohatý na góly. Tentokrát ale pálili ostrými domácí. K rohu se dostal Karel Kroupa, který hlavičkou rozjásal diváky. Ti už ale v první půli šance neviděli. Zato byli svědky nehezky vypadající srážky hráčů. A jeden z nich, domácí Machynek, nakonec musel opustit hřiště na nosítkách. Do druhého poločasu už tak nezasáhl. 

Jeho spoluhráči jakoby se chtěli za zranění Machynka revanšovat a přidali. Například ve dvaapadesáté minutě byla k vidění hezká výměna míče mezi Hladíkem a Kroupou, ještě větší šanci měl ale Hirsch. Ten se uvolnil a dostal ke střele k tyči, brankář byl ale na místě. Následně mohl skórovat i Hladík, ale špatně vykopnutý balon Mihálkem nedokázal přetavit ve vyrovnání. Ve dvaašedesáté minutě naopak mohl kontrovat Byrtus, dalekonosnou střelu ale brankář stihl vyrazit. Dobrou příležitost měl i Alaverdašvili, ale trestuhodně minul. Byl vystřídaný Fládrem, který toho ale ve zbývající čtvrthodince zápasu moc nestihl předvést. Smutným hrdinou se ale stal domácí Hladík. Ten totiž do konce utkání ještě stihl dvakrát v solidních příležitostech míč poslat do neznáma. Přispěl tak k tomu, že Prostějované už na vyrovnání nedosáhli a nadále jsou v tabulce poslední.