20.03.2017 | Pavel Kortus | Rozhovory

Co jiného by nás mělo nakopnout, než takhle vydřený bod, doufá sokolovský zadák Vondráček

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)
České Budějovice – Pro jaro měl dvaatřicetiletý obránce Sokolova Zbyněk Vondráček vytvořit zkušenou stoperskou dvojici s Martinem Dobrotkou. Ten však v posledním zápase na jihu Čech absentoval. Západočeši však i bez něj zvládli důležitý duel v Českých Budějovicích, kde v závěru srovnali na 1:1 a urvali první jarní bod. Zároveň tím podrželi i trenéra Dreiseitla, který měl nůž na krku.

Bod z hřiště Českých Budějovic je pro vás i vzhledem k průběhu možná malým vítězstvím, ne?

Měli jsme radost, že se nám povedlo protrhnout střelecké trápení a konečně také bodovali. Myslím si, že jsme byli Budějovicím vyrovnaným soupeřem. V prvním poločase určitě. Měli jsme před utkáním ultimátum, takže pro nás je to ve výsledku zlatý bod. (Jak prozradil na tiskové konferenci sám trenér Dreiseitl, v případě prohry by kouč Sokolova na lavičce skončil, pozn. autora)

Zbyněk Vondráček

Tým: FK Baník Sokolov
Narozen: 07.05.1984
Pozice: Obránce
Výška: 182 cm
Váha: 80 kg
Kariéra: Slavia Praha, Varnsdorf, Karlovy Vary

I když jste vyrovnání dosáhli trošku šťastně, tak jste měli i další šance, které volaly po gólu...

Na to, že Dynamo hraje o postup na špici tabulky, tak jsme s ním sehráli opravdu dobré utkání. Myslím si, že na míči jsme byli silnější. Domácí dali gól z jednoho brejku, dále měli několik standardek. Ze hry jsme je do ničeho nepustili. A pak jsme v závěru udeřili po dlouhém autu. Jsme spokojeni. 

Nepřekvapili vás domácí poměrně nervózním výkonem? 

Hrajeme s nimi vždycky takové zápasy. Býváme silnější na míči, Dynamo to většinou kope na Ríšu Kaloda, i když tentokrát hrál Ivo Táborský. První půli se jim nedařilo, taky asi dostali od trenéra v kabině sodu. My se musíme koukat na sebe, proto je pro nás vydřená remíza cenná. 

Podobně jste Dynamo obrali i v domácím utkání v této sezoně, když jste vyrovnávali až v nastavení. Čím to je? 

Zápasy jsou s Dynamem fakt podobné. Poslední tři čtyři roky, když se potkáváme ve Fortuna národní lize, tak to většinou končí 1:0 nebo 1:1. Jde o vyrovnané zápasy, kdy často rozhoduje i kousek štěstí. 

Může vás vydřený bod na jihu Čech nakopnout do dalších zápasů?

Já doufám, že ano. Odjezdili jsme zápas po zadku, bojovali jsme a hráli nátlakově. Co jiného by nás mělo nakopnout než gól tři minuty před koncem a bod z hřiště favorita.

68' Wermke
87' Čihák
79' Pešek
90' Čavoš
85' Kosak
89' Zorvan
Sestavy
Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Kladrubský – Čavoš, Čermák (57. Kalod) – Wermke (77. Vopat), Benát, Pešek (83. Hála) – Táborský
Na lavičce: Hajdušek, Havel, Matějka
Trenér: David Horejš
Šiman – Mejdr, Ševčík, Vondráček, Čermák (81. Kosak) – Sadílek (71. Jakub Dvořák II.), Machek – Provod, Glaser (57. Čihák), Zorvan – Valenta
Na lavičce: Belaň, Medveděv, Strada
Trenér: Jiří Dreiseitl
Rozhodčí: Nenadál – Hrabovský, Arnošt • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 779