31.03.2017 | Tereza Košťálová | Zápas

Ústí nad Labem uhrálo s Českými Budějovicemi bezbrankovou remízu

Foto: Miroslav Solař (fkusti.cz)
Ústí nad Labem – Vyrovnané utkání viděli diváci na ústeckém fotbalovém stadionu v rámci 20. kola Fortuna národní ligy. Odpovídal tomu i jeho konečný výsledek, domácí Arma a hosté z Českých Budějovic si po 90 minutách rozdělili po bodu za remízu 0:0. Dynamo si tak na první jarní vítězství bude muset počkat minimálně do dalšího soutěžního zápasu.
bez branek
bez branek
58' Kateřiňák
63' Vaněk
65' Zeman
52' Funda
82' Novák
89' Hála
Sestavy
Zacharda – L. Vaněk, Pimpara, M. Zeman, Leibl (75. Šnirc) – J. Peterka, Kateřiňák – Moulis, Pouček, D. Procházka (75. Pícha) – Jindráček
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Seidl, Martykán, Miskovič
Trenér: Jiří Skála
Křížek – Klesa, Kladrubský, P. Novák, Funda – Čermák (79. Hála), Čavoš – Pešek, Benát, Wermke – Táborský (85. Matějka)
Na lavičce: Rotbauer, Havel, Šourek, Vopat
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Berka – Kříž, Vlasjuk • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 711

Komentář

V první půli byli aktivnější domácí. V 16. minutě nacentroval ústecký kapitán Peterka z ostrého úhlu na Daniela Procházku. Tomu se naskytla poměrně slušná střelecká pozice, balon ale poslal mimo hostující svatyni. Nebezpečí pro českobudějovickou defenzivu představoval také zkušený Pavel Moulis. Ten se s míčem na noze několikrát ocitl v těsné blízkosti brankáře Křížka, naštěstí pro Dynamo jej ani jednou nedokázal překonat. Jihočeši toho směrem dopředu mnoho nevymysleli. Upozornili na sebe spíše fauly, kterých se dopustili celkem v 11 případech.

Ve druhém dějství se na hrací ploše pořádně žlutilo. Hlavní rozhodčí Berka rozdal během této části hry dohromady šest karetních napomenutí. Tři si vysloužili Ústečtí – konkrétně Kateřiňák, Vaněk a Zeman – po třech inkasovali také Českobudějovičtí, jmenovitě Funda, Novák a střídající Hála. Docílit gólu, který by zápas zřejmě rozhodl, se nepodařilo ani střídajícím hráčům. Ústí nad Labem i České Budějovice tak bezbrankovém výsledku získaly do druholigového pořadí jeden bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem): Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Obrana Českých Budějovic potvrdila, že je stabilní a neinkasuje tolik branek. Ve výsledku je velmi těžké přes defenzivu Dynama projít a vstřelit nějaký ten gól. U nás v kabině teď nastal mírný vzestup ohledně zodpovědnosti, nasazení a vůle po vítězství.  Oproti podzimu je snaha hráčů znatelně vidět, ale zatím to nevede k tomu, abychom vstřelili jedinou branku. Musíme být trpěliví a pracovat na tom. Dobrý výsledek, který si kluci za práci v tréninku zaslouží, přijde. Když hrajeme se soupeři, za něž jsem dříve nastupoval, jsou zápasy pikantnější. Je to už dlouhá doba, ale v týmu Českých Budějovic stále působí stejní lidé, se kterými jsem hrál. V blízkém kontaktu nejsme, vídáme se dvakrát za sezónu. Jsme však kamarádi a přirozeně a zdravě se hecujeme.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): Získaný bod je spravedlivý. V zápase se objevilo mnoho nepřesností a nahrál tomu i povrch, který byl nerovný. Domácí měli v prvním poločase více ze hry, my si mírnou převahu vytvořili v půli druhé. Chtěli jsme po domácí ztrátě se Sokolovem v Ústí nad Labem bodovat naplno, ale bohužel se nám to nepovedlo. Musíme respektovat sílu soupeře. Viděli jsme jejich předchozí domácí střetnutí s Opavou, které prohráli, ale byli jednoznačně lepší. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Vytvořené šance jsme nedokázali proměnit. Následující domácí utkání chceme odehrát se vztyčenou hlavou. Po dvou třetinách soutěže panuje v kabině spokojenost, a to i přes horší vstup do jarní části sezóny, kdy jsme nenavázali na úspěšný podzim. Postup do vyšší soutěže pro nás není priorita, v tabulce se ale chceme pohybovat co nejvýše.