01.04.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Balkánské duo zařídilo obrat Táborska ve Frýdku-Místku

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Frýdek-Místek – Souboj dvou sousedů ze středu tabulky vyzněl lépe pro fotbalisty Táborska. Domácí Frýdek se sice brzy ujal vedení, ale hostující duo Džafić a Mršić svými góly přetočilo stav zápasu na svoji stranu. Táborsko se proto v tabulce bodově dotáhlo na svého soupeře.
14' Byrtus
41' Džafič
47' Mršič
75' Toml
31' Byrtus
55' Klabník
68' Ilko
22' Klusák
32' Javorek
Sestavy
Mihálek – Švrček, Literák, Klabník, Ilko – Byrtus (70. Kingambo), Spasojević (75. Hykel), Šumský, Slaninka – Ševčík (59. Nworah), Vyskočil
Na lavičce: Prepsl, Berežný, Fertaľ
Trenér: Miroslav Nemec
Toma – Navrátil, Zavadil, Nešický (70. Kalvach), Kučera (90+1. Běloušek) – Klusák, Toml, Javorek, Mršić – Džafić, Musiol (88. Dordević)
Na lavičce: Řehák, Ciku, Souček, Mrázek
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Severýn – Kubr, Melichar • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 1027

Komentář

Přímo snově do zápasu proti Táborsku vstoupil domácí Frýdek-Místek. Od prvních minut fotbalově kvalitní utkání gólově odšpuntovali právě Frýdeckomístečtí. Slaninka od rohového kopu svým centrem našel Oldřicha Byrtuse, který správně nastavil svoji hlavu a poslal míč do sítě. Nutno je ale třeba dodat, že gólman Toma špatně odhadl celou situaci a nedokázal se dostat k centrovanému míči. Zajímavou momentku si následně pro přihlížející diváky přichystal frýdecký brankář Mihálek, jenž nevyběhl z brány zrovna ideálně a měl co dělat, aby akrobaticky přes hlavu odvrátil míč před dotírajícím Džafičem.

Pohledný první poločas přinesl nakonec ještě jeden brankový úder. Agilní Adnan Džafić si výborně naběhl na pas ze standardní situace a pět minut před odchodem do kabin zařídil Táborsku vyrovnání. 

Jak hostující tým zakončil první část, tak začal i druhou. Matěj Mršić frnkl svým strážcům po levé straně a přesnou střelou na vzdálenější tyč přetočil stav duelu na stranu Jihočechů. Domácí mohli brzy srovnat. Ševčíkův pokus z úhlu nadělal Tomovi velké potíže, když brankář Táborska musel neposedný balon chytat až na brankové čáře.

Frýdek nadále tlačil na pilu a snažil se docílit vyrovnání. Hosté ovšem dobře bránili a navrch se jim podařilo čtvrt hodiny před koncem duelu přidat třetí trefu. Po standardní situaci se prosadil Martin Toml. Zbytek utkání již žádné zajímavé momenty nepřinesl, všechny body proto putují na jih Čech.