08.04.2017 | David Záruba | Zápas

Pardubice v závěru urvaly vítězství nad Ústím, rozhodl střídající Fousek

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Vše podstatné se v Pardubicích událo až po poločase, nicméně ani první půle nepřinesla špatnou podívanou. Skóre otevřeli chvíli po přestávce domácí, nicméně Ústí nad Labem rychle srovnalo. Do závěru zápasu si více sil schovali Pardubičtí a zásluhou střádajícího Fouska překlonili výhru na svou stranu. Pardubice v boji o udržení zvítězily podruhé za sebou, v Ústí nad Labem na jarní tříbodovou radost čekají.
52' Řezníček
86' Fousek
63' Kateřiňák
82' Křapka
90' Čiernik
bez karet
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Čiernik – Kudrna – Kayamba, Řezníček (74. Shejbal), Jeřábek, Ladra – Petráň (53. Fousek)
Na lavičce: Hrnčíř, Pospíšil, Přibyl, Fusek, Kovář
Trenér: Jaroslav Míchal a Jiří Krejčí
Zacharda – L. Vaněk, Pimpara, M. Zeman, Leibl – J. Peterka, Kateřiňák (90. Šnirc) – Moulis, Pouček, P. Výborný (60. D. Procházka) – Jindráček
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Pícha, Seidl, Martykán
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Šimáček • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 548

Komentář

První půle na pardubickém stadionu sice skončila bez branek, ale více než pětistovce diváků nabídla solidní podívanou. Jako první zahrozili po deseti minutách ústečtí hráči, když pardubické obraně pláchl Moulis, ovšem na pozorného Knoblocha si nepřišel. Domácí své nadějné útoky dlouho nedokázali dotáhnout k nebezpečnému vyústění.

Velmi rušné momenty přišly kolem 25. minuty. Pardubicím se konečně podařilo proniknout do vápna, Řezníček obelstil vyběhnutého Zachardu, ale následnou přihrávku před prázdnou branku zastavil jeden z obránců. Ústečtí na nic nečekali a za chvíli podnikli brejk, po kterém scházelo jen pár centimetrů zakončujícímu Jindráčkovi.

Góly začaly v Pardubicích padat krátce po pauze. A byli do domácí, kdo otevřel skóre. Kayamba vymíchal dva obránce a připravil palebnou pozici pro Jana Řezníčka, který střelou o tyč nedal Zachardovi šanci. Zároveň vstřelil vůbec první jarní branku Pardubic na domácím hřišti.

Radost Východočechům však dlouho nevydržela. Za dvanáct minut napřáhl minimálně z třiceti metrů Jiří Kateřiňák a bylo znovu srovnáno. Knobloch povedenou dalekonosnou střelu nezastavil. Vrátit Pardubicím vedení mohl následně Jeřábek, který se ocitl sám ve vápně, jenže minul. Domácí byli aktivnější a další šanci spálil Ladra. Chvíli poté trefil Jeřábek hlavou břevno.

Pardubicím se v závěru přece jen podařilo strhnout výhru na svou stranu. V 86. minutě se hezky u lajny uvolnil Ladra, našel střídajícího Adama Fouska a ten zblízka zajistil svému týmu tři body. Ústí nad Labem po téhle ráně už nestihlo reagovat a Východočeši tak slaví druhé vítězství v řadě.