09.04.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Žižkov nadělil po Sokolovu "bůra" i Frýdku, Engelmann se blýskl hattrickem

Foto: fkvz.cz
Praha – Fotbalisté žižkovské Viktorie chytili pořádný střelecký apetit. Poté, co družina trenéra Davida Vavrušky minulý týden nadělila pětibrankový příděl Sokolovu, předvedla v neděli stejný kousek také na domácím stadionu proti Frýdku-Místku. Hned třikrát se zapsal do střelecké listiny Vojtěch Engelmann, kterému zdatně sekundoval dvoubrankový Tomáš Dočekal.
23' Dočekal
25' Engelmann
39' Engelmann
59' Dočekal
72' Engelmann
bez branek
20' Čapek
32' Opluštil
66' Dočekal
48' Spasojevič
70' Hykel
80' Literák
Sestavy
Hrubeš – Hašek, Opluštil, Švejdík, Pardubský – Podrazký, Čapek, Dočekal (76. Telnar), Krystan – Urbanec (68. Trýzna), Engelmann (83. Volek)
Na lavičce: Soukup, Egert, Hurka, Šandera
Trenér: David Vavruška
Prepsl – Švrček, Literák, Berežný, Ilko – Byrtus, Spasojević (57. Hamšík), Šumský, Slaninka (85. Fukala) – Ševčík (66. Hykel), Nworah
Na lavičce: Mihálek, Fertaľ, Klabník
Trenér: Miroslav Nemec
Rozhodčí: Dubravský – Batík, Vodrážka • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1535

Komentář

Domácí celek začal utkání aktivněji než soupeř, na pořádnou šanci však diváci čekali dlouhých dvacet minut. Pardubský byl obrán o míč Švrčkem a Žižkov kopal roh. Po něm se do vzduchu zavěsil Tomáš Dočekal a hlavou otevřel skóre. Pražanů bylo najednou plné hřiště a už o tři minuty později slavili podruhé. Také další centr z rohu hrací plochy zužitkovali fotbalisté v pruhovaných dresech v gólovou trefu, tentokrát se střelou do vzdálenější šibenice prosadil Vojtěch Engelmann.

Domácím narostla křída a hráči Frýdku nevěděli, kde jim hlavy stojí. Pardubský poslal vzdušný pas na hlavu nabíhajícího Urbance, toho ale ve velké šanci vychytal gólman Prepsl. Sedm minut před přestávkou už nicméně hostující muž v rukavicích kapituloval potřetí. Vojtěch Engelmann obdržel chytrou přihrávku za frýdeckomísteckou obranu a přehodil smutného Prepsla.

Hosté mohli krátce po přestávce snížit, Byrtus ale hlavičkoval mimo tři tyče. A tak se těsně před naplněním hodiny hry radoval opět Žižkov. Po přihrávce Podrazkého hlavičkoval do sítě Tomáš Dočekal. Ten zakrátko vyfasoval žlutou kartu, která byla jeho čtvrtou v této sezoně a v příštím kole si tak nezahraje. Chvíli před touto situaci měl dobrou možnost hostující Ševčík, kouzlo žižkovské neprůstřelnosti ale neodčaroval.

A tak pokračovaly gólové hody, které pořádali výhradně Pražané. V 73. minutě vystihl Vojtěch Engelmann frýdeckou rozehrávku, obešel si vyběhnuvšího Prepsla a pohodlně zkompletoval svůj nedělní hattrick. Šestý zásah mohl v samém závěru přidat ještě střídající Volek, který se zjevil s míčem sám před hostující svatyní, v tutové šanci ale nezamířil do brankového prostoru.

Žižkov to však rozhodně mrzet nemuselo. Svěřenci trenéra Vavrušky si doma proti Frýdku-Místku s chutí zastříleli a Valcíře vyprovodili na dalekou zpáteční cestu „bůrem“.