18.04.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Třinec porazil Znojmo gólem z nastaveného času a posunul se na osmé místo

Foto: Vojtěch Vladár (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Předehrávka 23. kola Fortuna národní ligy mezi Třincem a Znojmem zpočátku příliš pohledného fotbalu nepřinesla, po úvodní půlhodině se však oba soupeři dostali do tempa a nakonec naservírovali dvěma stovkám diváků zajímavou podívanou. Na trefu Čelůstky dokázali hosté zareagovat po změně stran ze značky pokutového kopu, na vítězný gól Slováka Dediče z nastaveného času už ale odpovědět včas nedovedli.
41' Čelůstka
90' Dedič
63' Teplý (pen)
53' Motyčka
65' Dedič
85' Stříž
bez karet
Sestavy
Paleček – Benetka, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl (74. Hošek), Ižvolt (74. Janošík), Motyčka, Stříž – Šumbera (90+3. Krišto), Dedič
Na lavičce: Adamuška, Avdič, Velner, Tobiáš
Trenér: Jiří Neček
Doleček – Mezlík, Svozil, Cihlář, Motal – Šamánek, Helísek, Javůrek (58. Klíma), Teplý – Urbančok, Holub (78. Njire)
Na lavičce: Koukal, Chereda, Sokol, Malár
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Černý – Vodrážka, Vít • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 202

Komentář

Oba týmy nastoupily do utkání, které se hrálo v hodně chladném počasí, velmi pozvolna, jako by se potřebovaly zahřát do provozní teploty. Úvodní půlhodina tak nenabídla dvěma stovkám přihlížejících žádnou vážnější šanci, zato s blížící se přestávkou se na hřišti začaly dít věci.

Ve 33. minutě se zrodila obrovská příležitost Znojma. Šamánek našel centrem na vzdálenější tyči Javůrka a ten poslal míč tvrdou střelou do břevna. Čtyři minuty poté zahrozili také domácí. Ižvolt rozehrál přímý kop, který znojemský brankář Doleček dokázal vyboxovat. Po chvíli se však balon opět dostal do vápna, kde jej Dedič v dobré pozici poslal trestuhodně nad bránu.

Ve 41. minutě už se nicméně Slezané mohli radovat. Ižvolt poslal do šestnáctky nadýchaný centr, který hlavou uklidil do sítě Marek Čelůstka. Hosté mohli odpovědět záhy, přímý kop Teplého ale vyrazil Paleček.

Do druhé půle nastoupili aktivněji Třinečtí. Již po pěti minutách přihrál Stříž do výborné pozice Šumberovi, toho ale výborně vychytal Doleček. Posléze se po centru Benetky dostal k zakončení Dedič, znojemský strážce ale opět předvedl své kvality a domácí celek do dvoubrankového náskoku nepustil.

Ve výtečném světle se krátce před hodinou hry ukázal také třinecký gólman Paleček, když zákrokem nohou výborně zlikvidoval únik Teplého. O pět minut později už ale na znojemského fotbalistu nevyzrál. Jakub Teplý měl totiž opět výtečnou pozici na to skórovat – kopal penaltu – a střelou k levé tyči srovnal na 1:1.

Třinec nepůsobil po inkasované brance opařeně, ba naopak. Svěřenci trenéra Nečka se zdáli být v posledních minutách po třech bodech o poznání hladovější. v 70. minutě promarnil další možnost na gól Dedič, když na zadní tyči netrefil skákavý balon. O sedm minut později si po rohovém kopu vylámali zuby na skvělém Dolečkovi jak střílející Čelůstka, tak i dorážející Estonec Reintam.

V 84. minutě pak stáli při domácích takříkajíc všichni svatí, když sražená rána Urbančoka skončila na brankové konstrukci. A to muselo Znojmo zakrátko velmi mrzet. Již v nastaveném čase totiž domácí rozhodli o svém vítězství. Šumberův přímý kop nejprve hosté odvrátili, k míči se však dostal Janošík, který poslal do vápna z levé strany prudký centr, jenž přetavil ve vítěznou trefu René Dedič.

Třinec si tak vítězstvím „last minute“ zajistil tři body a posun tabulkou do její první poloviny na aktuální osmé místo. Znojmo zůstává páté.