19.04.2017 | David Záruba | Zápas

Vlašim gólem v závěru zachránila proti Pardubicím bod

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalisté Vlašimi gólem v 90. minutě zachránili na hřišti Pardubic bod. Domácí vedli od 32. minuty díky Petráňově brance a měli i další šance. O těsné vedení a dva body je připravil po standardní situaci Janda, který v prvním poločase trefil také tyč. Východočeši i tak neprohráli již čtyři utkání v řadě.
32' Petráň
90' Janda
70' Kayamba
90' Piroch
bez karet
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Čiernik – Kayamba, Řezníček, Jeřábek, Fousek (74. Kovář), Ladra – Petráň (83. Shejbal)
Na lavičce: Hrnčíř, Pospíšil, Přibyl, Fusek, Mužík
Trenér: Jiří Krejčí
Nguyen – Wiesner, Piško, J. Štochl, Tusjak – Janda, Hašek, Kulhánek (77. Jeslínek), Reiter (59. Kučera) – Vyhnal, Hadaščok
Na lavičce: Le Giang, Kadlec, Vrána, Duga, Tarczal
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Mikyska – Melichar, Petřík • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 410

Komentář

Oba celky si v opatrném úvodu připsaly několik střeleckých pokusů, ale žádný nepatřil do kategorie nebezpečných. Rušné momenty se Pod Vinicí začaly rodit až po půlhodině hry. První velkou šanci zápasu hned přetavil ve vedoucí branku Michal Petráň, který po přímém kopu obloučkem přehodil Nguyena.

Vlašim mohla do minuty vyrovnat, jenže Janda mířil jen do tyčky pardubické branky. Další stoprocentní možnost měl poté na kopačce domácí Ladra, proti jehož zakončení zblízka se Nguyen tentokrát vyznamenal. Gólman hostí si v závěru první půle poradil i s nepřehledným závarem před svou brankou.

Hosté se snažili od začátku druhého poločasu smazat jednogólové manko, častěji drželi míč, ale k nadějným příležitostem se nepropracovali. Naopak mohli sami inkasovat. V 67. minutě se míč po kombinaci pardubických hráčů dostal až k Petráňovi, ale tomu gólovou pozici v poslední chvíli překazil skluzující Tusjak.

Domácí to ale nemuselo mrzet, po většinu času se jim dařilo držet hru dostatečně daleko od Knoblocha. Hru navíc rozkouskovala přerušení, což vyhovovalo Pardubicím. Podle tohoto scénáře se jelo až do 90. minuty. Pak ale po přímém kopu od autové čáry doputoval míč až k Ladislavu Jandovi, který pohotovým zakončením zajistil Vlašimi bod za remízu 1:1.