19.04.2017 | Tomáš Kohlmann | Zápas

Přestřelku pod žižkovským vysílačem zvládla lépe favorizovaná Sigma

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Praha – V netradiční termín Viktoria Žižkov pod televizní věží přivítala lídra Fortuna národní ligy Sigmu Olomouc a diváci se mohli těšit na útočnou podívanou, neboť Hanáci v posledních třech zápasech nastříleli devět branek a Viktoria dokonce ještě o tři více! Střelecký apetit obou celků se potvrdil také ve vzájemném utkání, které nabídlo pět přesných tref. Tři z nich obstaral olomoucký favorit, který si tak z hlavního města odvezl stejný počet bodů.
12' Pavlata
84' Volek
31' Zahradníček
36' Chorý
58' Chorý
21' Urbanec
62' Engelmann
26' Štěrba
Sestavy
Hrubeš – Hašek (35. Trýzna), Opluštil, Švejdík, Šandera – Pavlata, Podrazký (79. Jelínek), Krystan – Urbanec, Dočekal, Engelmann (79. Volek)
Na lavičce: Soukup, Egert, Hurka, Telnar
Trenér: David Vavruška
M. Buchta – Štěrba, Škerle, Radaković, Vepřek – Zahradníček (90+1. Manzia), Houska, Plšek, Falta – Petr (83. Buchvaldek) – Chorý (76. Yunis)
Na lavičce: Reichl, Jemelka, Antl, Habusta
Trenér: Václav Jílek
Rozhodčí: Berka – Vlasjuk, Kubec • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 623

Komentář

Sigma, disponující třináctibodovým náskokem na první nepostupové místo, přijela do Prahy v roli mírného favorita, ovšem už ve dvanácté minutě její brankář Buchta musel poprvé lovit míč ze své sítě! To když Podrazký zakroutil svůj centr na zcela osamoceného Michala Pavlatu, jenž z voleje pokořil Buchtu.

Hosté poté převzali herní iniciativu a v osmnácté minutě byli šťastnou shodou náhod a výbornému presinku Chorého blízko vyrovnání, ovšem brankáře Hrubeše, který příliš dlouho váhal s odkopem do pole a jen trefil olomouckého útočníka, zachránil šťastný odraz míče mimo prostor ohraničený třemi tyčemi.

Hanáci se tak dočkali vstřelené branky až po půlhodině hry. Chorý po průniku útočnou polovinou realizoval povedenou kolmici na Tomáše Zahradníčka a ten podél brankáře Hrubeše vyrovnal stav zápasu.

Viktoria poté přišla o zraněného zadáka Haška, kterého nahradil Trýzna a Olomouc po pár sekundách udeřila podruhé! Tomáš Chorý tentokrát konvertoval do role zakončovatele, když si za záda žižkovských stoperů naběhl na nabídku Šimona Falty a brankář Hrubeš byl podruhé zcela bezmocný.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. V 58. minutě po přihrávce brankáře Hrubeše totiž Opluštil trestuhodně přišel o míč ve vlastním pokutovém území a Jakub Petr připravil snadné zakončení pro Tomáše Chorého.

Chorý měl na noze také hattrick, po uvolnění Falty ale nechal vyniknout domácího brankáře Hrubeše, na opačné straně pak Buchtu po rohovém kopu nepřekonal Tomáš Dočekal.

Viktoria ještě dokázala zdramatizovat závěr zápasu, když se po individuálním průniku prosadil Zdeněk Volek a byť si v koncovce zápasu oba týmy vypracovaly několik střeleckých příležitostí, skóre už se neměnilo. Olomouc zvítězila na Žižkově 3:2 a upevnila si pozici lídra Fortuna národní ligy.