19.04.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Varnsdorf promarnil proti Sokolovu dvoubrankové vedení, body se tak na severu Čech dělily

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Varnsdorf – V utkání mezi Varnsdorfem a Sokolovem se vše podstatné událo až po změně stran. Domácí se postupně dostali do dvoubrankového náskoku a s jejich nadějemi na plný bodový zisk to vypadalo více než dobře, o záchranu bojující baníkovci ale v závěrečné dvacetiminutovce zabrali a nakonec vykřesali bod za remízu 2:2. Tu mohl v nastaveném čase zhatit domácí Rudnytskyy, jeho hlavička šla ale těsně mimo bránu.
59' Neuberg
69' Durděvič (pen)
75' Glaser (pen)
85' Neuberg (vl)
12' Bláha
49' Lischka
74' Porcal
75' Neuberg
48' Dvořák II.
64' Machek
Sestavy
Porcal – Zieris (39. Knejzlík), Rudnytskyy, Neuberg, Lischka – Zbrožek, Bláha – Končal, Dordič (46. Fotr), Daníček (87. Kozma) – Durdević
Na lavičce: Samoel, Bílek, Novotný, Richter
Trenér: Zdenko Frťala
Belaň – Vondráček, Machek, Glaser, Kosak (61. Zorvan) – Čermák, Valenta (87. Krajačić), Jakub Dvořák II. (69. Čihák), Medvěděv – Ševčík, Provod
Na lavičce: Šiman, Mejdr, Strada, Sadílek
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Pechanec – Vitner, Pfeifer • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 430

Komentář

Na první velkou šanci se ve Varnsdorfu nečekalo dlouho. Již ve 2. minutě poslal Dvořák dlouhý pas na Provoda, který centrem do šestnáctky vybídl ke skórování osamoceného Kosaka. Ten ale stav utkání nezměnil. Podruhé zahrozil Sokolov krátce po dvaceti odehraných minutách. Tentokrát se zjevil před Porcalem hostující kapitán Glaser, také on se ale do střelecké listiny nezapsal, když ztroskotal na pozorném brankáři Severočechů. Výsledkem byl pouze rohový kop, ze kterého následně žádné nebezpečí nevzešlo.

Baník, který trápí záchranářské starosti, byl v první půli hladovější. Deset minut před přestávkou se po nenápadné akci odvážil ke střele Dvořák, který trefil spojnici břevna a tyče. Následná dorážka zamířila příliš vysoko. Oba celky tak odešly do kabin za bezbrankového stavu, spokojenější s tímto skóre byli vzhledem k průběhu jednoznačně domácí fotbalisté.

Trenér Frťala své svěřence o přestávce zřejmě nepochválil, ba naopak. Varnsdorf vstoupil do druhého dějství o poznání aktivněji. V 53. minutě si navedl míč na střed hřiště Ukrajinec Rudnytskyy a svým pokusem se postaral o první vážnější šanci domácích, byť míč letěl metr vedle tyče. Jen o minutu později se dostal k centru z levé strany hrací plochy Durdevič, těsně ale minul.

V 58. minutě už se ovšem mohli Varnsdorfští přeci jen radovat. Po rohovém kopu se dostal k míči Jan Neuberg a korunoval aktivitu domácího týmu vedoucí trefou. O deset minut později pak bylo na severu Čech ještě veseleji. Končal byl při svém průniku do vápna faulován a s nařízeným pokutovým kopem si poradil Fahrudin Durdevič. Belaň si sice na míč sáhl, z brankového prostoru jej ale vytěsnit nedokázal.

Se Sokolovem to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře, přesto se Baník v závěrečné dvacetiminutovce ještě zmátořil. V 73. minutě vybojoval Provod penaltu, kterou jako správný kapitán proměnil Petr Glaser.

Sporný okamžik přišel v 78. minutě. Střídající Fotr pálil na opuštěnou hostující bránu ve chvíli, kdy byl gólman Belaň mimo vápno. Sudí Pechanec ale přerušil hru pro zranění jednoho ze sokolovských hráčů. O šest minut později poté ztuhl domácím úsměv definitivně. Provod poslal do šestnáctky přízemní míč, který uklidil do sítě střídající Adam Čihák.

Když už to vypadalo, že se schyluje k dělbě bodů, mohl vítězství na stranu Varnsdorfu překlopit ve třetí minutě nastaveného času Rudnytskyy, který se dostal do zakončení hlavou po centru z levé strany. Balon minul Belaňovu bránu jen o centimetry. Oba týmy si tak nakonec body po remíze 2:2 přeci jen rozdělily.