19.04.2017 | Josef Janda | Zápas

Táborsko přehrálo Ústí nad Labem 2:0, skvěle zachytal brankář Toma

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Sezimovo Ústí – Fotbalisté Táborska zvládli duel s Ústím i bez vykartovaného střelce Džafiče a porazili soupeře od Labe 2:0. Velký podíl na vítězství má brankář Toma, který výborným výkonem nenechal nikoho na pochybách. Táborsko využilo hned první šanci, a když pak ve druhé půli zvýšil na 2:0 Musiol, bylo jasné, že domácí pevnost na jaře opět nepadne. Táborsko si vítězstvím pojistilo osmou příčku, Ústí nad Labem je dvanácté.
27' Navrátil
65' Musiol
bez branek
88' Nešický
26' Miskovič
Sestavy
Toma – Navrátil (48. Běloušek), Zavadil, Toml, Hanzlík – Ciku (86. Nešický), Kalvach, Mršić (70. Klusák), Kučera – Javorek, Musiol
Na lavičce: Řehák, Souček, Dordevič, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Zacharda – Gilián, L. Vaněk (73. Kateřiňák), Pícha, J. Peterka – Martykán, Pimpara, Leibl, Miskovič (67. Jindráček), Moulis – P. Výborný (67. Pouček)
Na lavičce: Tvrdoň, Seidl, Šnirc, Procházka
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Matějček – Dobrovolný, Podaný • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 207

Komentář

Začátek zápasu příliš šancí nenabídl a hra plynula především okolo středu hřiště. Trochu vzrušení nabídl až v 23. minutě ústecký kapitán Peterka, který konečně zakončil rohový kop sympaticky. Jeho hlavička se ovšem do Tomovy branky nevešla. Co se nepovedlo hostům, klaplo Táborsku. První vážnější akce domácích skončila vedoucím gólem, když si na centr naběhl Jakub Navrátil a poslal k tyči nechytatelný projektil.

Inkasovaná branka hosty nabudila a stále více se tlačili před Tomovu branku. Domácí gólman byl ale k neprostřelení. Velkou šanci zahodil Moulis, když deset minut před koncem první půle mířil zblízka jen do boční sítě. Další branku už fanoušci neviděli, a tak první poločas vyhrálo Táborsko 1:0.

Krátce po přestávce musel hřiště opustit do té doby jediný střelec zápasu Navrátil, jehož trápily potíže s třísly. Nový muž na hřišti Běloušek se hned v defenzivě předvedl, když odvrátil nebezpečný centr před branku. Pojistit vedení mohli Táborští po sedmi minutách druhého poločasu. Centr ze standardky přizvedl jeden z hostujících hráčů za vlastní obranu, kde Ciku ještě našel Bělouška, ovšem ani on hradbu před Zachardou nepropálil.

V aktivitě se obě mužstva střídala, až o osudu utkání rozhodla 65. minuta. Ciku poslal centr za hostující obranu přesně na nabíhajícího Zbyňka Musiola, jehož lobu přes brankáře Zachardu tleskal celý Soukeník. Hosté ani při dvoubrankové ztrátě nic nezabalili a snažili se alespoň snížit. Toma několikrát vygumoval Poučka s Pimparou. Když domácí gólman lapil pět minut před koncem i Kateřiňákův pokus k tyči, mohl si připsat čisté konto po vítězství Táborska 2:0.