22.04.2017 | Daniel Kinc | Zápas

Vlašim se vyhoupla na čtvrtou příčku tabulky, o výhře nad Varnsdorfem rozhodl Hadaščok

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Ve Vlašimi se před televizními kamerami utkali domácí fotbalisté s Varnsdorfem. Severočeši byli po většinu utkání aktivnější a měli více ze hry, prosadit se ale nedokázali. To domácím k zisku tří bodů stačila jediná trefa z úvodu utkání, o níž se zasloužil útočník Vojtěch Hadaščok. Středočeši se díky vítězství posunuli na čtvrté místo tabulky.
8' Hadaščok
bez branek
71' Vyhnal
29' Daníček
88' Bílek
90' Zieris
90' Knejzlík
Sestavy
Nguyen – J. Štochl, Wiesner, Piško, Tusjak – Reiter (58. Jeslínek), Hašek, Tarczal, Kučera – Hadaščok (32. Janda, 68. Milan Kadlec), Vyhnal
Na lavičce: Le Giang, Kulhánek, Vrána, Duga
Trenér: Petr Havlíček
Porcal – Zbrožek, Zieris, Lischka, Knejzlík – Bláha, Bílek, Durdević, Daníček (74. Richter), Končal (55. Rudnytskyy) – Dordič (62. Fotr)
Na lavičce: Samoel, Beránek, Kozma, Novotný
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Caletka • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 393

Komentář

Utkání na vlašimském fotbalovém stadiónu v Kollárově ulici začalo velkou aktivitou hostů, kteří si během úvodních pěti minut vybojovali hned tři rohové kopy, ale paradoxně po tom třetím z rychlého brejku inkasovali. Hašek táhl rychlý úprk středem a pohotově našel kolmicí za obranu Vojtěcha Hadaščoka, který neomylně přízemní ranou zamířil přesně na zadní tyč.

Varnsdorf neskládal zbraně a byl aktivnější, z čehož mohlo rezultovat vyrovnání Durdeviče, jenž se s míče otočil ve vápně, ale do jeho rány na poslední chvíli skočil bránící Piško, který zachránil svůj celek od inkasování.

Po necelé půlhodině hry se domácí dočkali druhé trefy, když po centru z levé strany rozvlnil síť hlavou znovu Hadaščok, ale jeho branka nakonec kvůli těsnému ofsajdu nebyla uznána. Domácí hrotový útočník se navíc zranil a o šest minut později musel nuceně střídat.

Ačkoliv byl Varnsdorf v prvním poločase jasně lepší a soupeře přehrával, branky se nedočkal. Naopak inkasoval, a do kabin tak odcházela s jednogólovým náskokem domácí Vlašim.

Druhý poločas dlouho přinášel velkou taktickou bitvu plnou chyb a nepřesných kombinací. Diváci na velké šance čekali jen marně.

Až deset minut před koncem mohl srovnat po pohledné akci Bláhy na levé straně, který umotal dva soupeře a rychle odcentroval, Bílek, nicméně ve skluzu na zadní tyči na míč nedosáhl. Vlašim nakonec nedovolila soupeři vytvořit velký závěrečný tlak, naopak sama mohla rozhodnout.

Hašek dostal pěknou přihrávku mezi obránce, první moment pro střelu prováhal, ale poté si navedl míč na pravačku a vypálil křižně, nicméně jeho přízemní rána minula vzdálenější pravou tyč o centimetry. Vlašim si závěr zkušeně pohlídala na útočné polovině a po závěrečném hvizdu mohla oslavit zisk tří bodů.