22.04.2017 | Petr Komárek | Zápas

Ve Frýdku si střelci dali „voraz", střet domácího týmu s Pardubicemi skončil bez branek

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Frýdek-Místek – Duel Frýdku-Místku s Pardubicemi byl na góly skoupý. Docílit jich nedokázalo ani jedno z mužstev a po uplynutí hracího času, který i s nastaveními trval nějakých 92 minut, si tak Valcíři s Východočechy rozdělili po bodu za remízu 0:0. Tento stav mohl těsně před koncem zvrátit domácí šikula Šumský, z dobře situovaného přímého kopu ale přestřelil.
bez branek
bez branek
bez karet
28' Kayamba
Sestavy
Prepsl – Švrček, Klabník, Literák, Ilko – Byrtus (80. Mugove), Šichor (68. Spasojević), Šumský, Hykel – Ševčík, Vyskočil (88. Termanowski)
Na lavičce: Mihálek, Fertaľ, Hamšík, Šafner
Trenér: Miroslav Nemec
Knobloch – Křapka, Řezníček (88. Kovář), Piroch, Šejvl – Kudrna, Jeřábek, Petráň, Shejbal – Kayamba, Ladra (72. Fousek)
Na lavičce: Hrnčíř, Pospíšil, Přibyl, Fusek
Trenér: Jiří Krejčí
Rozhodčí: Rejžek – Antoníček, Horák • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 521

Komentář

Zkraje zápasu byli aktivnější Pardubičtí, Ondřeje Prepsla ve frýdecké brance ale neohrozili. Ve 13. minutě Byrtuse před hostujícím vápnem nedovoleně zastavil obránce Křapka, s následným nebezpečným centrem Šumského z přímého kopu si však defenziva Východočechů zvládla poradit. Jejich útočná vozba se výrazněji připomněla na sklonku úvodní dvacetiminutovky. Po narážečce s Řezníčkem zakončoval konžský forvard Kayamba, prostor mezi třemi tyčemi však minul.

O chvíli později mířil stejný hráč o poznání lépe. Na pravé straně si naběhl na dlouhý balon a probil se s ním do pokutového území. Jeho pokus z úhlu ale domácí brankář zlikvidoval. A Joel Kayamba v hlavní roli potřetí – ve 28. minutě fauloval unikajícího Hykela, za což si od rozhodčího Rejžka vysloužil žlutou kartu. Mimochodem, jednalo se o jediné karetní napomenutí v tomto zápase.

Druhá půle nabídla na stadionu Stovky o něco málo záživnější podívanou, než její předchůdkyně. V 52. minutě uháněl agilní Kayamba sám na bránu. Veškeré vzrušení bylo ale zbytečné, jelikož se fotbalista z afrického kontinentu nacházel v ofsajdu. Herně navrch však jinak měli Valcíři. Jenže ke skórování jim nepomohly ani standardní situace, ani střelecké pokusy ze hry. V 73. minutě to z otočky zkusil Ševčík, leč o chloupek nezamířil přesně. Ještě bídněji před zraky 521 diváků – stejného počtu, jaký sledoval i duel mezi Ústím nad Labem a Prostějovem – dopadl jeho spoluhráč Nikolas Šumský. Mimo střílel jak z dálky, tak prostřednictvím přímého kopu z dobré pozice před vápnem.

Ten frýdecký záložník zahrával už v nastavení druhého dějství a šlo zřejmě o nejslibnější možnost utkání. Za něj si oba celky rozdělily po bodu. Pardubice po bezbrankové plichtě odskočily čtrnáctému Sokolovu na rozdíl jednoho bodu a dotáhly se na dvanáctý Varnsdorf. Tomu pro změnu na dvoubodový rozdíl utekl Frýdek-Místek, jenž zase dorovnal dosavadní bodový počin desátého Třince.