22.04.2017 | Petr Frömel | Zápas

Ofenzivní zápas vítěze neměl, týmy Znojma a Žižkova si body rozdělily

Foto: Martina Klánová (fkvz.cz)
Znojmo – Souboj dvou sousedů v tabulce přinesl čtyři góly, všechny padly už v první půli. Žižkov se dvakrát dostal do vedení, ovšem Znojmo jednobrankové manko dokázalo pokaždé smazat. Na 2:2 vyrovnalo již těsně před prvním odchodem do kabin.
24' Teplý (pen)
45' Klíma
22' Engelmann
34' Podrazký
90' Njire
28' Krystan
72' Pavlata
77' Šandera
81' Egert
Sestavy
Doleček – Mezlík, Svozil, Cihlář, Helísek – Motal, Holub (65. Njire), Urbančok (73. Nepožitek) – Šamánek, Teplý, Klíma (73. Javůrek)
Na lavičce: Koukal, Chereda, Sokol
Trenér: Radim Kučera
Hrubeš – Egert, Hurka, Opluštil – Podrazký, Šandera, Pavlata, Krystan (81. Čapek), Engelmann (90+2. Trýzna), Volek (59. Jelínek) – Dočekal
Na lavičce: Soukup, Telnar
Trenér: David Vavruška
Rozhodčí: Nenadál – Urban, Dresler • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 596

Komentář

Hosté poprvé zahrozili hned v úvodu, Dočekalova hlavička po rohovém kopu skončila v Dolečkových rukavicích, na druhé straně střílel nepřesně Helísek. Ve 12. minutě se ve velké šanci ocitl Klíma, sám před brankářem ale minul vzdálenější tyč, o deset minut později se už skóre měnilo. Vojtěch Engelmann si vyměnil míč se spoluhráčem a po zpětné přihrávce jej poslal přesně k bližší tyči. 

Z vedení se však hosté neradovali dlouho, o dvě minuty později rozehráli domácí penaltu a Jakub Teplý zamířil na pravou stranu do protipohybu gólmana. Znojmo mohlo dokonat obrat po necelé půlhodině hry, kdy stejný hráč z ostrého úhlu minul vzdálenější tyč, za Žižkov zahrozil opět Dočekal, který tváří v tvář brankáři neuspěl, když jej zkoušel přehodit obloučkem, ale Doleček na míč dosáhl. 

Krátce na to se už jeho tým radoval, po Šanderově přihrávce na střed si Miroslav Podrazký balón zastavil a parádně trefil volný prostor u vzdálenější tyče. Jihomoravané mohli znovu okamžitě odpovědět, ovšem Šamánek z otočky střílel nad bránu. Když už to vypadalo, že si pražský celek do kabin těsný náskok odnese, přišla poslední akce soupeře, ve které Jiří Klíma volil místo přihrávky střelu na levou stranu a ač si Hrubeš na míč sáhl, vyrovnání stavu nezabránil.

Druhá půle začala nepřesnou střelou Motala z dálky, pak se hra uklidnila a šancí příliš nebylo. Další ránu na bránu vyslal z dálky Podrazký po hodině hry, Doleček byl připraven. Dvacet minut před koncem se do zakončení na pravé straně pokutového území dostal Klíma, Hrubeš ale dobře vyběhl, protihráči zmenšil střelecký úhel a jeho pokus vyrazil, o deset minut později se vytáhl jeho kolega v protější bráně, jenž bravurně vyrazil Podrazkého střelu k tyči. 

Žižkovský kapitán pak ještě zkoušel štěstí z přímého kopu, balón mířil pod břevno, avšak další výtečný zákrok předvedl gólman domácího mančaftu, za Znojmo v úplném závěru mířil nepřesně Javůrek.