29.04.2017 | Jan Hrabal | Zápas

Hotovo za deset minut. Pardubice nadělily Prostějovu „bůra“

Foto: Petr Hrnčíř (fkpardubice.cz)
Pardubice – Nejvyšší výhru v sezoně si v utkání 25. kola Fortuna národní ligy připsaly Pardubice, v domácím prostředí přehrály poslední Prostějov jasně 5:0. Dvěma trefami zápas olemoval Michal Petráň, další úspěšné zásahy do branky Hanáků přidali Jan Jeřábek, Adam Fousek a Petr Kudrna.
1' Petráň
5' Jeřábek
9' Fousek
36' Kudrna
37' Petráň
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Shejbal – Kudrna – Ladra (62. Mužík), Jeřábek, Řezníček, Fousek (77. Fusek) – Petráň (70. Kovář)
Na lavičce: Šmíd, Pospíšil, Přibyl
Trenér: Jiří Krejčí
Neoral (17. Halouska) – Machynek (46. Sečkář), Malý, Schuster, Rus – Alaverdašvili (55. Sus), Pančochář, Hirsch, Fládr – Hladík, Čtvrtníček
Na lavičce: Hýbl, Zapletal
Trenér: Petar Aleksijevič
Rozhodčí: Mrázek – Kožár, Urban • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 669

Komentář

Východočeši rozhodli o svém vítězství hned v úvodu střetnutí. Neutekla ani minuta a poprvé se radovali. Dalekonosnou střelu Jana Shejbala vyrazil brankář Neoral pouze před sebe, míč za jeho záda pohodlně kopl Michal Petráň.

O čtyři minuty později to bylo už o dvě branky, prostějovský brankář neobratně odkopl balon přímo na Jana Jeřábka, od něj se míč odrazil do sítě.

Neuteklo ani deset minut a už to bylo 3:0! Brankáři Neoralovi ne zcela vyšel odkop od brány, domácí toho využili k sehrání hezké kombinační akce, po níž se trefil přesně Adam Fousek.

Pro hosty mohlo být ještě hůře o chvíli později. Rozhodčí Mrázek ale neposoudil zákrok na zakončujícího Petráňě jako faul. Hostující trenér poté vyměnil nejistého brankáře Neorala Pavlem Haluskou, ten vydržel bez obdržené branky až do 36. minuty, kdy jej z hranice malého vápna po pěkné souhře překonal Petr Kudrna.

Pardubice pak vstřelily pátou branku – podruhé v utkání se trefil Michal Petráň, když zakončil rychlé přečíslení střelou ke vzdálenější tyči. V tu chvíli byl stav už 5:0 pro domácí.

Po prvním poločase bylo hotovo, i druhý ale nabídl zajímavé příležitosti. Kudrnův střelecký pokus chytil brankář Prostějova, v 61. minutě neúspěšně zakončoval domácí kapitán Jeřábek, o sedm minut později Mužík těsně minul hostující branku.

Pardubičtí fotbalisté si v klidu dokráčeli pro tříbodové vítězství a v šestém utkání v řadě bodovali. Přiblížili se tak klidnému středu tabulky, naopak Prostějov se nadále krčí na jejím dně s pouhými devíti body.