29.04.2017 | Josef Janda | Zápas

Opava potvrdila parádní formu a veze z Táborska všechny body

Foto: Libor Duchoň
Sezimovo Ústí – Velmi atraktivní utkání nabídl souboj mezi Táborskem a hosty z Opavy. Oba týmy pojaly souboj aktivně a hra se často přelévala ze strany na stranu. Domácí ovšem v první půli své šance nevyužili, a tak šli do kabin spokojenější hosté. Jedinou trefu úvodního dějství totiž zařídil pohotovou ranou Matěj Hrabina. Po přestávce si po faulu na Smolu postavil míč na penaltový puntík Schaffartzik a poslal hosty do dvoubrankového vedení. Za domácí se trefil střídající Dordević, víc už ale Táborsko i přes další šance nezvládlo a prohrálo s Opavou 1:2.
78' Dordevič
29' Hrabina
55' Schaffartzik (pen)
48' Džafič
54' Zavadil
80' Hanzlík
90' Běloušek
64' Radič
77' Smola
81' Mozol
Sestavy
Toma – Navrátil, Zavadil, Běloušek, Hanzlík – Ciku (69. Dordević), Džafić, Kučera, Nešický (69. Mršić) – Javorek, Musiol (54. Klusák)
Na lavičce: Řehák, Toml, Kalvach, Souček
Trenér: Roman Nádvorník
Fendrich – Simerský, Žídek, Hrabina, Radić – T. Čelůstka (87. Helebrand), Zapalač, Schaffartzik, Mozol (82. Kuzmanović) – Smola, Puškáč (73. Jurečka)
Na lavičce: Lasák, Adamovský
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Berka – Vodrážka, Petřík • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 713

Komentář

Od úvodních minut sledovali fanoušci pohledné utkání a nic na tom nezměnily ani pravidelné dešťové přeháňky. První akci Táborska zařídili Džafič s Javorkem, po hezké kombinaci je ale opavská obrana zakončit nenechala. Hosté byli po čtvrt hodině hry gólu ještě blíže. Tomáš Smola dostal přihrávku za obranu, tísněn obráncem ovšem nezakončil dobře. Michal Toma jeho nedůrazný pokus po zemi lapil. Když už se domácí gólman do hry nedostal, zastavil šanci Opavy skluzem obránce Běloušek.

První branku utkání nabídli příznivcům fotbalu hosté po půlhodině. Po rychlé kombinaci ve vápně Táborska se prosadil pokusem z voleje Matěj Hrabina. Ránu zblízka mohl Toma jen stěží lapit. Honbu za vyrovnáním vedl po pravém křídle Adnan Džafič, ani nejlepší střelec Táborska však vyrovnání nezařídil. Když se mu nepodařilo skórovat, zkoušel Džafič na branku nahrát. Jeho centr tečoval dvanáct minut před koncem poločasu v pádu Zbyněk Musiol, jehož pokus srazili hosté šťastně na roh.

Ofenzivu hostů podpořil kapitán Žídek, jehož projektil z hranice šestnáctky proletěl jen těsně nad domácím břevnem. Další zmatek před Tomovou brankou způsobily dost nečekané odrazy. Nakonec stály při domácích, jelikož míč skončil nad Tomovou brankou. V posledních minutách mohl vedení Opavy navýšit opět Žídek, jenže jeho šajtle skončila jen vedle branky.

Úvod druhého poločasu patřil hostům. Opavští se ve třech vřítili do vápna, jenže Zapalač přihrávku neskutečně pokazil. Hříšník se jen chytl za hlavu, na další gól ale museli hosté zatím zapomenout. Hned za minutu už mohli vše napravit, když po faulu na Smolu odpískal sudí Berka penaltu. Pevné nervy předvedl Jan Schaffartzik a poslal Tomu na opačnou stranu a Opavu do dvoubrankového vedení.

Trenér Nádvorník osvěžil hru dvojím střídáním a vyplatilo se. Už po desetiminutovém pobytu na hřišti snížil na 1:2 Krsta Dordević, který naskočil na centr z levé strany a hlavou překonal opavského brankáře. Další branku už fanoušci neviděli, v závěru spíše naskakovala statistika žlutých karet. Sedm minut před koncem ještě na brankové čáře neusměrnil neposedný míč do branky David Klusák, v posledních okamžicích se Táborsko dožadovalo za hraní rukou ve vápně penalty. Vše bylo ale marné a Táborsko zahalil smutek, spokojená Opava si odvezla vítězství 2:1.