06.05.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Vlašimi se pod novým koučem daří, Třinec rozstřílela pěti góly

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Výrazné vítězství si v rámci 26. kola Fortuna národní ligy připsali fotbalisté Vlašimi. Těm se pod novým trenérem Petrem Havlíčkem daří, když ze čtyř zápasů vydolovali celkem deset bodů. Tři z nich přidali do druholigové tabulky v sobotu, kdy na domácí půdě pěti trefami uštědřili "bůra" Třinci.
16' Kučera
30' Hašek
33' Vyhnal
49' Kučera
80' Hadaščok
bez branek
bez karet
42' Kučera
68' Avdič
72' Dedič
89' Janoščín
Sestavy
Nguyen – J. Štochl (77. N'Gimbi), Wiesner, Piško, Tusjak – Reiter, Hašek (64. Duga), Kulhánek, Kučera – Jeslínek, Vyhnal (56. Hadaščok)
Na lavičce: Le Giang, Kadlec, Vrána, Tarczal
Trenér: Petr Havlíček
Adamuška – Benetka, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl, Kučera (46. Janošík), Avdić, Šumbera – Vávra (61. Velner), Dedič (79. Latocha)
Na lavičce: Paleček, Samiec, Žyla
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Julínek – Fišer, Dresler • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 336

Komentář

Na první příležitost čekali diváci do 15. minuty. Po Reiterově centru se do míče ve vzduchu zavěsil Jeslínek a Adamuška musel předvést pozorný zákrok. O minutu později už ale třinecký brankář podobné štěstí neměl. Adam Kučera si totiž naběhl do vápna a přesnou přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre a předznamenal tak vlašimské gólové hody.

O patnáct minut později vedli Středočeši rozdílem dvou tref. Domácí vedli rychlý brejk, Reiter našel zpětnou přihrávkou Filipa Haška a ten se nemýlil. Tři minuty poté přihrál stejný hráč Kučerovi, ten odcentroval před malé vápno, kde se k míči dostal Pavel Vyhnal a hlavou navýšil už na 3:0 pro Sellier & Bellot.

Vlašim byla v prvním poločase jednoznačně lepším celkem a od své aktivity nechtěla upustit ani po změně stran. Neuběhlo ani pět minut z druhé půle, když Hašek poslal nádherným lobem za obranu do zakončení Adama Kučeru, který se trefil přesně na vzdálenější tyč.

V 65. minutě se dostal k míči střídající Duga, v pádu ale poslal balon těsně nad horní tyč. O devět minut později zahrával domácí Kučera přímý kop a poslal jej do brankové konstrukce. O první vážnější možnost Slezanů se postaral až v 76. minutě Šumbera, zpoza šestnáctky ale vypálil těsně vedle tyče.

A tak se deset minut před koncem čisté hrací doby radovali popáté Vlašimští. Wiesner pronikl z levé strany do šestnáctky a předložil míč před odkrytou bránu Vojtěchu Hadaščokovi. Balon ještě tečoval hostující Reintam, jeho cestě do sítě ale nezabránil. Poslední slovo měl Třinec. Janošík si po svém úniku položil gólmana, místo střely ale zvolil přihrávku na Čelůstku, jehož pokus byl zblokován. Následná dorážka Joukla skončila jen v boční síti.

Více toho ale Třinec ve Vlašimi nepředvedl a po zásluze odcestoval domů bez bodu. Vlašim jej přehrála pěti brankami a opět potvrdila, že se jí pod novým trenérem Havlíčkem daří.