06.05.2017 | Michal Sobecký | Zápas

Sestupující Prostějov prohrál podeváté v řadě, tentokrát padl doma s Dynamem

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)
Prostějov – Bez překvapení skončilo sobotní utkání domácího Prostějova a českobudějovického Dynama. To dorazilo na Hanou v době, kdy sídlí na příjemném pátém místě. Na Hanou, kde se letos prostě nedaří. Prostějov totiž na jaře vyhrál jen jednou a trvale se na něm podepisuje herní krize. Tu navíc nedokázal zlomit ani tentokrát a připsal si již devátou porážku v řadě.
bez branek
45' Táborský (pen)
54' Pešek
58' Pešek
45' Rus
61' Pančochář
84' Alaverdašvili
72' Funda
Sestavy
Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Hirsch, Sus – Hladík (80. Alaverdašvili), Pančochář, Machynek (72. Čtvrtníček), Fládr – Sečkář (58. Píchal)
Na lavičce: Neoral, Zapletal
Trenér: Petar Aleksijevič
Křížek – Havel, Šourek, Kladrubský, Klesa – Benát, Čavoš, Pešek, Funda (75. Vopat) – Táborský (86. Matějka), Kalod (68. Kadula)
Na lavičce: Rotbauer, Hála, Kouadio
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Ardeleanu – Wilczek, Caletka • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 350

Komentář

Utkání začalo zajímavou šancí Peška, který se spoluhráči zakombinoval. Včas ho ale odstavil od míče Hýbl. Ten pak chvíli na to musel zasahovat v obraně znovu, opět úspěšně. Defenzíva však nestačila v jedenácté minutě a tak musel zakročit Halouska. Ten se vytáhl proti Peškovi a na poslední chvíli vytečoval míč pryč.

Útočné manévry však jinak příliš k vidění nebyly. Budějovice se nikam příliš nehnaly, a když se osmělily, byla na místě dobře fungující prostějovská obrana. Zato útok domácích se jevil jako zcela bezzubý. V patnácté minutě se naopak mohl prosadit Táborský, který ale mířil vedle. Až v jednadvacáté minutě se ukázali i domácí. Sečkář si naběhl na hlavičku, ale nakonec se k zakončení nedostal. 

Utkání hlavně provázely nepřesnosti. O zajímavé kombinace byla vyloženě nouze, stejně tak o střely. Ani ze strany jednoho z týmů nepřicházely. Poloprázdné tribuny se tak dočkaly až v nastavení druhého poločasu. Dva hráči Dynama se dostali do přečíslení a ač podle názoru mnohých diváků též do ofsajdu, po nedovoleném zákroku Hirsche následovala penalta. A tu proměnil Ivo Táborský

Kdo doufal, že se po vstřelení branky ve druhé půli zápasu hra změní, ten byl brzy zklamaný. Sice se v padesáté minutě snažil dalekonosnou střelou prosadit Fládr, mířil však jen do brankáře. Navíc to byla opět na dlouho poslední zajímavější šance. Alespoň tedy z pohledu Prostějova. Čtyři minuty po Fládrově střele totiž Prostějov inkasoval z nohy aktivního Jakuba Peška

Sebevědomí domácích tato skutečnost příliš nepomohla, navíc po chvíli inkasovali znovu. Tentokrát si Jakub Pešek naběhl na osu hřiště a střelou k tyči nedal Halouskovi šanci. Z dalších pět minut to mohlo být už 0:4, ale branka padla až po odpískání ofsajdu. Prostějov se naopak stále nedokázal pořádně dostat do tlaku. A když už si udržel chvíli pásmo, nepodařilo se mu z toho nic vytěžit. A to ani přesto, že se do hry po třetí brance dostal mladý nadějný útočník Píchal. Ten se také dvacet minut před koncem dostal do šance, rychleji byl však u míče brankář. Před Píchalem navíc zahrozil i Táborský, jehož střelu z otočky vyškrábl z brány Halouska špičky prstů. 

Čtyřiasedmdesátá minuta pak mohla patřit Rusovi, který se v mumraji před bránou málem dostal ke vstřelení gólu, v pádu však neuspěl. Závěr zápasu se ale už spíše jen dohrával – o vítězi bylo rozhodnuto. Prostějovský Aladervašvili, který se na hřiště dostal až ve druhém poločase, se sice ještě snažil s výsledkem něco udělat, nebylo mu však přáno. Ostatně stejně jako celému Prostějovu. Již jistý sestupující schytal již devátou porážku v řadě, České Budějovice si naopak připsaly tři body po dvou utkáních bez vítězství.