13.05.2017 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Vítkovická bojovnost, sokolovský krok k záchraně a obávaná vlašimská ofenzíva

Foto: Petr Kotala (fcb.cz)
Opava – Fortuna národní liga pomalu finišuje a utkání 27. kola opět o mnohém napověděla. Především se tedy začíná vyjasňovat situace na spodním konci tabulky, kde Vítkovice ztrácí na čtrnáctý Sokolov už čtyři body. A to i přesto, že v městském derby proti Baníku podaly fantastický výkon a bod za konečnou remízu pro ně byl nespravedlivě malým ziskem. Sokolov naopak bodoval naplno, když doma nejtěsnějším rozdílem zdolal Znojmo. O poznání přesvědčivější výhru si odvezla z hlavního města Vlašim, která se v posledních dnech pyšní velkou útočnou silou.

A) Vítkovice obraly v derby o body Baník

Při pohledu na druholigovou tabulku to měla být na hřišti jasná záležitost, jenže opak byl pravdou. Městské derby mezi zachraňujícími se Vítkovicemi a postupovou příčku hájícím Baníkem skončil nerozhodně. Favorité šli do vedení, jenže Vítkovice dokázaly vývoj utkání otočit a na hřišti byly lepším týmem. Svěřenci trenérů Westa a Kopeckého by před utkáním bod asi brali, po jeho závěru ale smutnili. Tři minuty před koncem čisté hrací doby totiž Baník kuriózním gólem Bredy prakticky z ničeho srovnal a zachránil tak alespoň bod. Vítkovice se však za své počínání rozhodně nemusí stydět, ba naopak. Na jaře patří nováček soutěže překvapivě k těm nejlepším.

B) Sokolov se výhrou nad Znojmem přiblížil záchraně

Důležité utkání se hrálo také v Sokolově. Domácí měli před zápasem na patnácté Vítkovice náskok jen dvou bodů, a proto potřebovali jednoznačně vyhrát. To se jim díky gólů Lukáše Sadílka z 51. minuty podařilo. Zorvan poslal po individuálním průniku míč do ideální pozice právě Sadílkovi, který zajistil Baníku nechytatelnou střelou tři body. Ty znamenají, že mají Západočeši v tabulce v tuto chvíli náskok čtyř bodů, s Vítkovicemi mají ke všemu ještě i lepší vzájemné zápasy.

C) Vlašim opět nadělovala, tentokrát inkasoval Žižkov

Mezi týmy s aktuálně nejlepší střeleckou formou patří bezpochyby Vlašim. Svěřenci trenéra Havlíčka o víkendu na domácím hřišti uštědřili „bůra“ Třinci a nyní přesvědčovali o svých fotbalových dovednostech v hlavním městě. Přitom obávanou ofenzívou se ještě nedávno pyšnil právě Žižkov, v posledních kolech však jako by pruhovaným docházel dech. Hosty poslal do vedení již v 6. minutě Vyhnal, po změně stran přidal druhý zásah Jeslínek a v závěru si ještě míč srazil do vlastní sítě domácí Hašek. Vlašim tak pokračuje ve skvělých letošních výkonech, v tabulce jí tři kola před koncem patří čtvrté místo.

Ústí nad Labem přemohlo i díky dvěma trefám Moulise 3:1 Žižkov. Fanoušci Fortuna národní ligy zvolili tento počin momentem 26. kola.