17.05.2017 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Zaplaťpánbůh, že střetnutí nedávali v televizi, smál se po remíze se Sigmou ústecký Zeman

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Michal Zeman se proti vedoucímu celku tabulky Olomouci dokázal v sobotním měření sil 28. kola Fortuna národní ligy dvakrát prosadit. Dvaatřicetiletý obránce poslal Armu nejprve v páté minutě do vedení, v minutě jednašedesáté poté vystřelil svěřencům Jiřího Skály alespoň bod. Duel ztěžoval oběma hráčům podmáčený povrch, když se míč zastavoval v loužích. Podle slov libereckého rodáka nevypadala jarní část letošní sezóny po herní stránce špatně, litovat mohou fotbalisté Ústí nad Labem neproměněných šancí.

Jak byste okomentoval sobotní duel proti olomoucké Sigmě?

Jednalo se o náročné utkání vzhledem k terénu, na kterém se hrálo. Před zápasem padaly kroupy, i když podmínky měly oba celky stejné. Vybojovali jsme zlatý bod.

Michal Zeman

Tým: FK Ústí nad Labem
Narozen: 18.08.1984
Pozice: Obránce
Výška: 177 cm
Váha: 75 kg
Předchozí působiště: Liberec

Byl terén velkým nepřítelem pro obě strany?

Zaplaťpánbůh, že střetnutí nedávali v televizi. Museli jsme se s tím poprat. Bylo to náročné i fyzicky. Těžko říct, v čem to bylo nejhorší. Před naším zápasem se na trávníku odehrál mládežnický turnaj a hřiště již bylo rozbité. Do toho začalo pršet a trávník se podmáčel. Balón se zadrhával v kalužích.

Zažil jste již někdy fotbal na podobném trávníku?

Hrál jsem na horším hřišti, když jsme se utkali v rámci přípravy s Chomutovem. Bylo to vodní pólo a s fotbalem to nemělo nic společného.

Vstřelil jste obě branky Ústí nad Labem. Cítíte, že se vám zápas osobně vydařil?

Jsem spokojen, i když mohl být hattrick. Když jsem nastřelil břevno, o to více mě to mrzí. Před zápasem jsme věděli, jak hrály Vítkovice a že můžeme hrát v klidu a utkání si užít.

Jak byste zhodnotil jarní část sezóny?

Sláva to určitě nebyla, náš cíl byl v závěru sezóny nečekaně záchrana. Herně to nevypadalo špatně, ale neproměňovali jsme šance.

5' Zeman
61' Zeman
27' Ambrozek
37' Sladký
26' Kateřiňák
59' Peterka
81' Peterka
90' Tvrdoň
43' Štěrba
Sestavy
Tvrdoň – Gilián, J. Peterka, L. Vaněk, M. Zeman – Kateřiňák, Martykán – Moulis, Miskovič (77. P. Výborný), D. Procházka (68. Pícha) – Jindráček (84. Seidl)
Na lavičce: Zacharda, Šnirc
Trenér: Jiří Skála
Reichl – Sladký, Štěrba (46. Habusta), Škerle, Falta – Houska, Antl – Manzia, Ambrozek, Vichta (65. Hála) – Chorý (46. Yunis)
Na lavičce: Buchta, Vepřek, Plšek
Trenér: Václav Jílek
Rozhodčí: Nenadál – Vít, Dresler • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 736