18.05.2017 | Filip Lefenda | Týmy a zápasy

Budějovice hostí v odložené dohrávce 25. kola Vlašim. Zlomí špatnou domácí bilanci?

Foto: Michal Bártík (sumavanet.cz)
Praha – Čtvrteční podvečer bude na jihu Čech patřit druholigovému fotbalu. Českobudějovické Dynamo přivítá na Střeleckém ostrově v odložené dohrávce 25. kola v tabulce sousedící Vlašim. Atraktivní měření sil začne v 17 hodin.

České Budějovice patřily po vydařeném podzimu do širšího pole aspirantů na postup do nejvyšší soutěže, na jaře se ale Jihočechům vůbec nedaří, a to zejména v domácím prostředí, kde ve druhé polovině sezony ani jednou nevyhráli. Možnost zlomit tuto bilanci mají Českobudějovičtí proti Vlašimi, ta ovšem hraje v posledních kolech ve skvělé formě.

Středočeši jsou pod vedením trenéra Petra Havlíčka na čtvrtém místě s pětibodovým náskokem právě na páté Dynamo, z posledních šesti utkání Vlašim vydolovala skvělých šestnáct bodů. V posledních třech duelech se navíc týmu daří i střelecky – skóre 12:1 ostatně hovoří jasně.

České Budějovice o víkendu braly bod za remízu v derby s Táborskem, o vítězství přišli svěřenci kouče Horejše až v 90. minutě. Vlašim doma nedala šanci Vítkovicím, které porazila jasně 4:1.

Podaří se ve čtvrtek někdejšímu prvoligovému celku před svými diváky konečně zvítězit, nebo se budou opět radovat Vlašimští? Na podzim na domácím trávníku dokázali vyhrát 2:1. Utkání startuje v 17 hodin a řídit jej bude z pozice hlavního rozhodčího Vojtěch Severýn. Na čarách mu budou asistovat pánové Jakub Šimáček s Markem Podaným.

bez branek
48' Hadaščok
52' Vyhnal
72' Reiter
84' Vyhnal
44' Funda
56' Klesa
88' Kladrubský
61' Piško
Sestavy
Křížek – Klesa (59. Vopat), Šourek, Havel, Funda – Čavoš, Kladrubský – Wermke, Benát, Pešek (55. Kadula) – Táborský (75. Matějka)
Na lavičce: Rotbauer, Novák, Hála, Kalousek
Trenér: David Horejš
Le Giang – Wiesner, Piško, J. Štochl, Milan Kadlec (77. Vrána) – Reiter, Kulhánek, Hašek, Kučera (85. Hrebeniuk) – Vyhnal, Hadaščok (65. Jeslínek)
Na lavičce: Nguyen, Ngimbi, Duga, Tarczal
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Podaný • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 342