19.05.2017 | Pavel Kortus | Rozhovory

Trápení Dynama pokračuje: Celé jaro jsme doma trapní, mrzí kapitána Benáta

Foto: dynamocb.cz
České Budějovice – Na podzim sedm zápasů, sedm vítězství. Na jaře sedm zápasů, žádné vítězství. Taková je pozoruhodná statistika domácích zápasů českobudějovického Dynama v této sezoně Fortuna národní ligy. Na jaře se Jihočeši trápí, v dohrávce 25. kola navíc utržili čtyřgólový debakl od Vlašimi. "Celé jaro jsme doma trapní," mrzí českobudějovického kapitána Petra Benáta.

Je to těžká domácí prohra, co?

Je, byl to od nás zmar a bída. Podali jsme ostudný výkon, třebaže má Vlašim kvalitní mužstvo a hraje dobře. Nicméně prohrát doma o čtyři branky je špatné. Celé jaro jsme doma trapní.

Petr Benát

Tým: SK Dynamo České Budějovice
Narozen: 20.05.1980
Pozice: Záložník
Výška: 182 cm
Váha: 78 kg
Předchozí působiště: Chomutov, Teplice, Arka Gdyně (Polsko)

Bylo na Vlašimi znát, že hraje v pohodě a daří se jí? 

Jestliže vedete o dvě branky, tak se hraje o dost snáz. Soupeř přidal další dvě, hrálo už pouze jedno mužstvo. Nevím, co k tomu mám říkat. Chtěli jsme do druhé půle vstoupit aktivněji a po třech minutách dostaneme branku. Potom už hraje Vlašim natolik zkušeně, že zalezla a z brejků nás trestala. 

Do konce soutěže zbývají dvě kola. Co udělat s tím, abyste dokázali v obou uspět? 

Už před tímto zápasem jsme si říkali, že do toho dáme všechno a budeme se chtít i zároveň naladit na další sezonu. Hrozně mě mrzí to, že jsme doma za celé jaro nevyhráli. Na podzim nepustíme ani bod a na jaře nejsme schopni vyhrát. Soupeři si od nás pravidelně vozí body. 

Cílem do dvou zápasů bude udržet se do páté příčky v tabulce? 

Očekávaní před sezonou jsme měli o něco větší, ale nyní chceme alespoň tu pětku udržet. Páté místo je zřejmě v současnosti maximum, na co můžeme hrát. Máme před sebou exligové týmy z Olomouce a Ostravy, k tomu velmi silnou Opavu. Navíc Vlašim, která spolupracuje se Spartou. Bohužel, nejsme lepší než čtyři mančafty před námi. 

bez branek
48' Hadaščok
52' Vyhnal
72' Reiter
84' Vyhnal
44' Funda
56' Klesa
88' Kladrubský
61' Piško
Sestavy
Křížek – Klesa (59. Vopat), Šourek, Havel, Funda – Čavoš, Kladrubský – Wermke, Benát, Pešek (55. Kadula) – Táborský (75. Matějka)
Na lavičce: Rotbauer, Novák, Hála, Kalousek
Trenér: David Horejš
Le Giang – Wiesner, Piško, J. Štochl, Milan Kadlec (77. Vrána) – Reiter, Kulhánek, Hašek, Kučera (85. Hrebeniuk) – Vyhnal, Hadaščok (65. Jeslínek)
Na lavičce: Nguyen, Ngimbi, Duga, Tarczal
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Podaný • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 342