26.05.2017 | Jiří Paýr | Rozhovory

Brankář Vlašimi Patrik Le Giang: Náš recept na úspěch? Táhneme za jeden provaz!

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Patrik Le Giang přišel do druholigové Vlašimi loni v létě a během podzimu sledoval z pozice dvojky dobré výkony svých spoluhráčů. Na podzimní úspěchy tým navázal i v jarní části soutěže a svou šanci v základní sestavě dostal i mladý brankář. Jaký je podle něj recept vlašimského úspěchu? “Táhneme za jeden provaz a dokážeme to přenést i na hřiště,” říká rodák ze Slovenska.

Ve čtvrtek v Budějovicích jste odchytal první zápas za Vlašim. Jak jej hodnotíte?

Byla to moje premiéra ve Fortuna národní lize. Velmi jsem se na ní těšil, ale zároveň jsem do utkání šel s respektem. Nastoupil jsem po delší době a jsem hrozně rád, že jsme si z Českých Budějovic po skvělém týmovém výkonu odvezli tři body a zajistili si čtvrté místo v tabulce. Čisté konto v zápase bylo takovou třešničkou na dortu.

Panovala u vás před prvním soutěžním zápasem v dresu Vlašimi velká nervozita?

Jak už jsem naznačil, byl to můj první zápas. Já bych to nenazval nervozitou, ale spíš se jednalo o respekt, který si myslím je na místě.

Patrik Le Giang

Tým: FC Sellier & Bellot Vlašim
Narozen: 08.09.1992
Pozice: Brankář
Výška: 186 cm
Váha: 85 kg
Předchozí působiště: Michalovce, Žilina (oba Slovensko)

Nastoupil jste mezi tyčemi i na půdě Táborska, kde jste sice třikrát inkasovali, ale i přes to vyhráli 5:3. Jak hodnotíte tuhle divokou přestřelku?

Zápas na hřišti Táborska byl trochu jiný než ten v Českých Budějovicích. Divákům se muselo utkání líbit, protože padlo osm branek. My jsme inkasovali po našich zaváháních, ale na druhou stranu jsme vstřelili pět krásných branek a zahodili ještě další šance. Nejdůležitější pro nás bylo vítězství a pokračování naší úspěšné série.

Vlašimi se daří. Jaký je recept tohoto úspěchu, který vedl ke čtvrtému místu?

Osobně si myslím, že recept je jednoduchý: Silná kabina a skvělá parta. Všichni táhneme za jeden provaz a nejlepší na tom je, že to dokážeme přenést i na hřiště. Nemůžu rozhodně opomenout systém a práci trenéra Haška, který má na našem úspěchu lví podíl. Současný trenér Havlíček naskočil do rozjetého vlaku a dokázal vše ještě vyšperkovat. Věřím, že nám to společně vyjde i v posledním zápase sezóny se Sokolovem.

Někteří fanoušci měli po odchodu Martina Haška strach, že se tým tabulkou propadne, ale je tomu naopak. Jaký je rozdíl mezi Haškem a Havlíčkem?

Odchod trenéra Haška zasáhl všechny, protože to byla nečekaná zpráva. S příchodem trenéra Havlíčka jsme chytili další šňůru výher a výborných výkonů. Martin Hašek i Petr Havlíček mají až na pár detailů velmi podobný pohled na fotbal, což je pozitivní. I po lidské stránce jsou oba velmi vnímaví a rozumí tomu, co dělají.

V neděli vás čeká poslední zápas sezóny. Před domácím publikem se budete zřejmě chtít rozloučit výhrou. Je to tak?

Jednoznačně chceme v neděli zvítězit a rozloučit se tak s naším publikem a letošní sezónou vítězstvím.

Jaké jsou plány po skončení sezóny? Je na obzoru nějaká dovolená?

Po zápase se Sokolovem nám začínají dovolené a já určitě pojedu domů na Slovensko za rodinou, se kterou jsem byl po celý rok málo. Mám dohodnuté i určité aktivity a pokud vyjde čas, tak bych rád vycestoval i do zahraničí.

30' Kučera
69' Džafič
90' Navrátil
12' Hadaščok
58' Vyhnal
73' Jeslínek
84' Vyhnal
88' Hadaščok
36' Kučera
78' Mršič
83' Nešický
bez karet
Sestavy
Toma – Navrátil, Toml, Klusák, Kalvach (74. Peterka) – Presl (62. Džafić), Souček, Nešický, Kučera – Mršić, Dordević (63. Musiol)
Na lavičce: Řehák, Hanzlík, Javorek
Trenér: Roman Nádvorník
Le Giang – Milan Kadlec (83. Vrána), Wiesner, Duga (73. Tarczal), Kulhánek – Kučera (54. Vyhnal), Reiter, Hašek, J. Štochl – Jeslínek, Hadaščok
Na lavičce: Nguyen, Ngimbi, Hrebeniuk, Jíra
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Ardeleanu – Kubec, Kožár • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 476