26.05.2017 | Petr Komárek | Rozhovory

Poslední domácí zápas jsme zvládli, teď už můžeme být v klidu, těší varnsdorfského Kozmu

Foto: fkvarnsdorf.cz
Praha – Vysoké výhry dosáhli fotbalisté Varnsdorfu proti Frýdku-Místku. Na triumfu 4:0 se jednou trefou podílel i forvard Daniel Kozma, který by se spoluhráči rád pokořil i Pardubice. S nimi se Severočeši střetnou v závěrečném soutěžním kole.

Daniel Kozma

Tým: FK Varnsdorf
Narozen: 26.08.1995
Pozice: Útočník
Výška: 185 cm
Váha: 70 kg
Předchozí působiště: Mladá Boleslav, Benátky nad Jizerou

Varnsdorfským se po zisku tří bodů z předposledního kola Fortuna národní ligy ulevilo. „Jsme rádi, že jsme poslední utkání na domácím hřišti zvládli jak herně, tak výsledkově. Teď můžete být v klidu,“ liboval si Daniel Kozma, kterého Frýdek-Místek svým výkonem na severu Čech překvapil. Negativně. „Od jeho hráčů mi chyběla taková ta oddanost a bojovnost, kterou bych čekal, když jim jde o záchranu,“ pověděl upřímně.

Svěřenci trenéra Frťaly nastříleli za první poločas tři góly. Stačila jim na to přitom pouze čtvrthodina. „Navíc Frýdek dostal červenou kartu, takže druhá půle už se spíše jen dohrávala,“ podotkl Kozma – autor třetí varnsdorfské branky. „Dostal jsem krásný centr od Fahriho (Fahrudina Durdeviče – pozn. redakce) na přední tyč, kde se mi povedlo dostat se před stopera a rybičkou poslat balon do sítě,“ popsal jednadvacetiletý útočník svůj přesný zásah.

Varnsdorf vítězstvím v poměru 4:0 jen potvrdil, že se mu na jaře v domácím prostředí daří. Z šesti utkání vytěžil 13 bodů. Venku už to však v podání celku z Šluknovského výběžku tak slavné nebylo. „Nemyslím si ale, že bychom ve venkovních zápasech hráli špatně. Jen nám chyběly ty dobré výsledky,“ míní Kozma.

 Poslední duel sezony sehraje varnsdorfský tým v Pardubicích. „Určitě tam chceme získat tři body. Stále nám jde o lepší umístění a chceme se s tímto hracím ročníkem rozloučit výhrou,“ má jasno Daniel Kozma.

19' Durděvič
30' Daníček
39' Kozma
87' Švantner
bez branek
45' Dordič
49' Samoel
15' Klabník
43' Willwéber
Sestavy
Samoel – Cennerazzo, Novotný, Zbrožek, Knejzlík – Daníček (67. Švantner), Dordič (59. Bílek), Bláha, Richter – Kozma (75. Luňák), Durdević
Na lavičce: Beránek, Rudnytskyy, Fotr
Trenér: Zdenko Frťala
Mihálek – Ilko, Švrček, Klabník, Berežný – Hykel, Šichor, Šumský (54. Termanowski), Willwéber – Byrtus (73. Slaninka), Ševčík (46. Velička)
Na lavičce: Prepsl, Hamšík, Spasojevič, Šafner
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Matějček – Blažej, Šimáček • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 652