28.05.2017 | Jan Hrabal | Zápas

Pardubice doma porazily Varnsdorf a končí sedmé

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice - Vítězstvím 2:1 nad Varnsdorfem zakončili sezonu Fortuna národní ligy fotbalisté Pardubic. Obě jejich branky vstřelil Michal Petráň, jenž se tak v letošní sezoně trefil čtrnáctkrát.
13' Petráň
50' Petráň
45' Švantner
51' Petráň
89' Shejbal
60' Novotný
83' Beránek
83' Durděvič
83' Bláha
Sestavy
Knobloch – Křapka, Šejvl, Piroch, Shejbal – Kudrna – Kayamba (90+1. Přibyl), Řezníček, Jeřábek, Ladra (63. Fousek) – Petráň (87. Pospíšil)
Na lavičce: Hrnčíř, Fusek, Kovář
Trenér: Jaroslav Míchal, Jiří Krejčí
Samoel – Cennerazzo, Zbrožek, Lischka, Beránek – Novotný (77. Fotr) – Richter, Bláha, Bílek (58. Rudnytskyy), Durdević – Švantner (58. Končal)
Na lavičce: Porcal, Knejzlík, Daníček, Kozma
Trenér: Zdeno Frťala
Rozhodčí: Ardeleanu - Boček, Dresler • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 601

Komentář

První větší šanci v utkání si vypracovali hosté ze severu Čech. Po zaváhání domácí obrany se v šanci v 9. minutě ocitl Durdević, ale Knobloch jeho střelu vyrazil. To na druhé straně o čtyři minuty později se prosadil nejlepší střelec Pardubic Michal Petráň, který do branky hlavou uklidil ideální centr Křapky z pravé strany – 1:0.

Domácí pak zahrozili zásluhou Ladry, jenž tečoval Kayambův centr, netrefil se však. Poté tempo utkání trochu opadlo, až v 37. minutě prověřil Knoblochovu pozornost hostující Durdević.

Závěr úvodní půle patřil Varnsdorfu, který v její poslední minutě vyrovnal. Postaral se o to Patrik Švantner svou hlavičkou – 1:1.

Východočeši si zkraje té druhé vzali nabyté vedení zpět a postaral se o to opět Michal Petráň. Ze své poloviny rozjel akci Antonín Křapka, který si jen narazil s Jeřábkem a ideálním centrem našel před brankou blonďatého útočníka a ten neváhal s koncovkou – 2:1.

Další šance červenobílých přišla záhy: po rohu hlavičkoval gólově Piroch, ale jeden z obránců hostí zastoupil Samoela na brankové čáře a míč vyhlavičkoval. Na druhé straně se udál brejk hostí, na jejímž konci byla koncovka Durdeviće, který mířil jen těsně vedle domácí branky.

Pardubicím mohl pojistit vedení v 77. minutě Jan Jeřábek, kapitán domácích ale poslal balon po přihrávce od Kayamby pouze do brankové konstrukce. Chvíli na to domácí celek předvedl další pěknou akci, po které diváci tleskali. Nejprve opět Kayamba obešel tři protihráče a připravil pozici na hattrick pro Petráně, ale Samoel jeho střelu vykopl. A následně ještě zakončoval Jeřábek, jenže jeho tečovaný pokus z úhlu skončil v rukavicích brankáře.

V závěru si Východočeši pohlídali nabytý náskok a po tříbodové výhře poskočili na sedmé místo tabulky Fortuna národní ligy, Varnsdorf skončil ročník 2016/2017 na jedenáctém místě.