28.05.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Sokolov si může výskat, trefa Glasera mu zajistila záchranu ve Fortuna národní lize

Foto: fksokolov.cz
Vlašim - Snad svého nejdůležitějšího výsledku v sezoně dosáhli na půdě Vlašimi hráči Sokolova. Díky přesnému zásahu Petra Glasera z první půle tam triumfovali nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a ve druhé nejvyšší soutěži tak zůstávají i pro příští rok.
bez branek
27' Glaser
89' Piško
90' Jíra
90' Jeslínek
bez karet
Sestavy
Nguyen – Wiesner, J. Štochl, Piško, Vrána – Reiter, Kulhánek (65. Jeslínek), Hašek, Kučera (78. Jíra) – Vyhnal, Hadaščok
Na lavičce: Le Giang, Ngimbi, Duga, Hrebeniuk, Tarczal
Trenér: Petr Havlíček
Belaň – Sadílek, Machek, Zorvan (90+1. Vondráček), Glaser (86. Medvěděv) – Dobrotka, Čermák, Jakub Dvořák II. (88. Přeučil), Ševčík – Čihák, Strada
Na lavičce: Šiman, Mejdr
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Jílek - Wilczek, Polák • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 483

Komentář

Zajímavé nedělní utkání bylo na programu ve Vlašimi. Zápas mezi rozjetým domácím týmem a o záchranu bojujícím Sokolovem sliboval zajímavou podívanou. Úvod zápasu nasvědčoval tomu, že Vlašim dokáže svou formu dotáhnout až do konce a Sokolov se bude muset spoléhat na ostatní výsledky, ale domácím vázla finální část útoku. Nebezpečně zaváněl snad jen přízemní centr Kučery v páté minutě. Míč však nikdo z domácích před prázdnou bránou nezasáhl.

Poté se nadlouho nic vážného na hřišti nedělo. Hosté postupovali obezřetně a nechtěli se dopustit žádné chyby, která by je stála naděje na záchranu. Směrem dopředu se snažil Sokolov využívat především standardní situace. A právě série tří přímých kopů skončila brankou ve vlašimské síti. Třetí přímý kop v řadě si vzal na starost Petr Glaser a jeho povedené střele musel zatleskat každý fanoušek fotbalu. Krásný pokus sokolovského kapitána znamenal poločasové vedení hostů 1:0.

Domácí se ihned vrhli do útoku a chtěli do poločasu minimálně vyrovnat stav utkání. To se však nepovedlo a v kabině museli přemýšlet o změně strategie na dobývání sokolovské tvrze.

Porada padla na úrodnou půdu a ve 48. minutě mohl domácí fanoušky potěšit Pavel Vyhnal, ale jeho střelu Belaň vyrazil a Reiter měl k dorážce dál než obránce, který míč poslal do bezpečí. I další šance patřila domácímu Vyhnalovi, který to tentokrát zkusil hlavou, ale ta mířila těsně nad branku. Vlašim se i nadále tlačila dopředu, ale s přibývajícím časem bylo stále složitější překonávat skvěle organizovanou obranu Sokolova.

V závěrečné desetiminutovce utkání měl ještě šanci na vyrovnání Reiter. Belaň stojící v bráně Sokolova ale svůj tým podržel a mohl - společně se spoluhráči - po konečném hvizdu slavit definitivní jistotu záchrany ve Fortuna národní lize bez ohledu na ostatní výsledky.