28.05.2017 | Josef Janda | Zápas

Táborsko se v ofenzivním utkání rozešlo s žižkovskou Viktorií smírně

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Sezimovo Ústí - Utkání mezi domácím Táborskem a Viktorií Žižkov pojaly oba celky útočně a diváci tleskali mnoha zajímavým příležitostem. V zápase nakonec viděli jen dvě branky, nicméně o šance nebyla nouze. Jako první se radovali hosté, když přesně hlavičkoval Hašek. Domácí se dočkali po přestávce z penalty, s kterou si poradil Džafič. V utkání vynikali oba brankáři, proto tentokrát více gólů nepadlo. Táborsko se tak s utkáními hranými na Soukeníku rozloučilo remízou 1:1.
58' Džafič (pen)
36' Hašek
bez karet
40' Stratil
41' Šandera
Sestavy
Řehák – Navrátil, Zavadil, Toml, Souček – Kučera, Nešický, Javorek, Mršić – Džafić (90. Peterka), Musiol (81. Kostka)
Na lavičce: Toma, Kalvach, Dordevič, Vysušil
Trenér: Roman Nádvorník
Soukup – Egert, Opluštil, Šandera, Hašek – Podrazký, Hurka, Jelínek (59. Urbanec), Stratil (76. Čapek), Engelmann – Telnar (67. Dočekal)
Na lavičce: Pochylý, Volek
Trenér: David Vavruška
Rozhodčí: Dubravský - Flimmel, Vitner • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 513

Komentář

Začátek duelu patřil hostům ze Žižkova, kteří se usadili na polovině Táborska. Nadějné zakončení ovšem nepřicházelo, a tak se poprvé představili také domácí. V 19. minutě dostal Nešický ideální pas a s jeho ránou měl Soukup velké problémy. Neutekla ani půlhodina a někteří příznivci Táborska už viděli balon v bráně. Na Javorkův centr si totiž naběhl Musiol a šikovně tečoval, ke smůle domácích ale jen do boční sítě.

Žižkovský brankář Soukup měl opravdu co na práci. V další gólovce vychytal Nešického, hlavně ale z několika kroků dorážejícího Javorka. Vážnější ohrožení Řehákovy branky obstaral až ve 34. minutě Podrazký, který mířil k tyči. Domácí gólman se tak konečně předvedl, na další akci už byl ale krátký.

Devět minut před odchodem do kabin se zaradovala skupinka v sektoru hostů. Stratilův centr zleva našel volného Pavla Haška, jehož hlavička skončila i přes Řehákovu snahu u tyče. Navýšit mohl do půle ještě Jelínek, z dobré pozice ovšem minul. Do kabin si tak Žižkovští odnesli jednogólový náskok.

Úvod druhé půle opět obstaraly čáry žižkovského gólmana. Zuby si na něm vylámali jak Džafič, tak Nešický. V 56. minutě už ale bylo s hosty hodně zle. Džafičův centr srazil jeden z obránců rukou a rozhodčí odpískal proti Viktorii penaltu. Žižkovští se dali do dlouhých diskuzí, rozhodnutí však nezvrátili. Míč si postavil na penaltový puntík právě Adnan Džafič a poslal míč po zemi k tyči. Soukup se natahoval správným směrem, na balon ale nedosáhl.

Po inkasované brance se hosté vrhli více do útočení, nic ale nevytěžili ani z rohových kopů. I nadále se měl Řehák co ohánět, zvlášť ve chvílích, kdy likvidoval pokus Podrazkého. V posledních minutách už viděli fanoušci jen několik střídání, s remízou 1:1 už ale nikdo nepohnul.