10.06.2017 | Martin Hruzík | Rozhovory

Autor branky měsíce René Dedič: Na gólové video se dívám dvakrát denně

Foto: Vojtěch Vladár (fotbaltrinec.cz)
Praha – Sedmnáct kol se René Dedič ne a ne střelecky prosadit, když však do Třince zavítal Varnsdorf, skončilo to hned hattrickem mladého slovenského útočníka. "Bral jsem to jako skvělou odměnu za celou tu práci, kterou jsem do té doby odváděl. Nechtěl jsem stále myslet na to, co se stane, když nevstřelím branku, raději jsem se soustředil na práci pro tým," přiznává René Dedič, jenž z jednu z těch tří branek navíc získal ocenění gól měsíce.

Váš dubnový zásah do sítě Varnsdorfu byl vyhlášen gólem měsíce...

Je to super, jsem rád, že se mi podařilo dát gól, který se líbil i divákům. Většinou moc pěkné góly nedávám. Jsem však pochopitelně rád za každou vstřelenou branku a musím přiznat, že tato se líbila i mně.

Kolikrát jste ten záznam již viděl?

Video toho gólu jsem si uložil a musím přiznat, že už to ani nepočítám. Od té doby, co ten gól vyhrál cenu, tak se na něj ale dívám tak minimálně dvakrát denně. (smích)

Jak se ta branka seběhla? Měl jste od začátku jasno, že dáte přednost zakončení před přihrávkou před branku?

Jestli si to dobře pamatuji, tak tuším, že Michal Stříž vyvážel míč a dal mi to krásně diagonálou za obranu. Když jsem viděl, že jdu jeden na jednoho a obránce soupeře nikdo nezajišťuje, tak jsem si říkal, že to zkusím, a ono to se štěstím vyšlo. Jsem za to rád.

Varnsdorfu jste dal hattrick. Byl to tedy váš zápas? Kolik vás to vlastně stálo na zápisném?

Asi máte pravdu, byl to můj zápas. I když ten den ráno to tak zdaleka nevypadalo. Už jsem šel do zápasu s lepším pocitem a hattrickem to určitě nikdy nedopadlo. Něco mě to stálo, ale nechci být konkrétní, jsou to věci ze šatny, které se nevynášejí.

Do té doby jste se jakožto ofenzivní hráč v sedmnácti kolech netrefil ani jednou. Bral jste to jako zasloužené vysvobození?

Bral jsem to jako skvělou odměnu za celou tu práci, kterou jsem do té doby odváděl. Nechtěl jsem stále myslet na to, co se stane, když nevstřelím branku, raději jsem se soustředil na práci pro tým. A ono to pak skončilo nečekaným hattrickem.

René Dedič

Tým: FK Fotbal Třinec
Narozen: 07.08.1993
Pozice: Útočník
Výška: 193 cm
Váha: 87 kg
Kariéra: AS Trenčín, Šamorín, Žilina (vše Slovensko)

Vstřelil jste již někdy hezčí branku? Popřípadě jakou?

Pamatuji si jednu branku, která se této vítězné dost podobala. Bylo to ještě v období mého působení v MŠK Žilina při utkání s AS Trenčín. V plném běhu jsem zachytil rozehrávku soupeře a po narážečce se spoluhráčem jsem šel sám na gólmana. Tehdy jsem ho však ještě obešel a vstřelil gól do prázdné branky. Také to byla rychlá a přímočará akce.

Jak ze svého pohledu celkově hodnotíte uplynulou sezónu? 

Hlavně jsem rád, že po ne úplně vydařené první polovině sezóny jsme do jara vstoupili daleko lépe a začali sbírat body. Je pravda, že například na Žižkově nebo ve Vítkovicích se toho dalo vytěžit více, ale na druhou stranu doma jsme kromě Opavy vždy vyhráli. Z tohoto pohledu určitě panuje spokojenost, ale mohli jsme skončit výše. Určitě jsme však věděli, že to nebude nic jednoduchého. Vítkovice šly za záchranou také hned od začátku jara a nakonec se jim to také podařilo.

A vy osobně jste spokojen?

Jsem rád, že jsem konečně mohl pomoci týmu i nějakými brankami, ale je to zásluha celého mužstva. Určitě tomu dopomohla i zlepšená hra, díky které jsme měli více šancí a dokázali je přetavit v góly.

Trenér Neček odmítl nabídku Baníku Ostrava. Jste rád, že dal přednost koncepční práci v Třinci? Jaký je trenér?

Určitě ano. Trenér Neček tady začal něco budovat a určitě v tom bude chtít dál pokračovat. Je skvělé, že tu zůstal a může s námi dále pokračovat a rozvíjet danou koncepci. Nám všem to pomáhá se zlepšit.

Už máte zcela jasno, jak to s vámi bude příští sezónu? Řešil jste nějaké nabídky?

Ohledně dalšího ročníku ještě stále nevím nic. Nějaké nabídky byly, ale to se bude řešit asi až později. Zatím jsem hráč Třince, takže se chci soustředit na práci tady.

Momentálně máte krátkou letní pauzu, jak si ji užíváte?

O dovolené se snažím hlavně odpočívat a relaxovat doma s rodinou. I když je letní pauza velmi krátká, tak mám v plánu skočit někam k moři.