26.06.2017 | Petr Komárek | Týmy a zápasy

Souhrn přípravných zápasů: Táborsko a Varnsdorf vyhrály turnaje, Opava se dvakrát střetla s Olomoucí

Foto: sigmafotbal.cz
Praha – Většina týmu Fortuna národní ligy už má za sebou první přípravná utkání. Táborsku a Varnsdorfu se povedlo vyhrát turnaje v Sezimově Ústí, respektive v Benátkách nad Jizerou. Opava sehrála dvojzápas s Olomoucí, z něhož vyšla s jednou remízou a s jednou porážkou.

Znojmo zahájilo kolotoč přípravných zápasů duelem s Amkarem Perm, účastníkem nejvyšší ruské soutěže. S protivníkem zvučeného jména se svěřencům trenéra Balcárka nakonec povedlo uhrát slibný výsledek, po 90 minutách si vysloužili pomyslný bod za remízu 2:2. Jihomoravané v utkání dokonce dvakrát vedli – zásluhou Šamánka a Njireho, Perm ovšem dokázal vždy srovnat.

V dalším mači, hraném v rámci klání v Sezimově Ústí, vyzvali Znojemští svého druholigového soka z Táborska. Recept na něj však nenašli. Silný sice v 21. minutě vyrovnával na 1:1, Jihočeši si ale svůj náskok vzali zpět a po gólech Kučery a Proška triumfovali dokonce 3:1. Vítězně nevyšlo Znojmo ani ze zápolení o celkové třetí místo v turnaji - s týmem Sokol Sezimovo Ústí. Od třetí minuty prohrávalo, když soupeř proměnil pokutový kop, a byť v 66. minutě zásluhou Teplého srovnalo, Sezimovo Ústí zápas zvrátilo na svou stranu v penaltách.

Perm (RUS) – Znojmo 2:2 (1:1)

Branky Znojma: 23. Šamánek, 72. Njire.

Táborsko – Znojmo 3:1 (2:1)

Branky: 6. Vandas, 34. Kučera, 44. Prošek – 21. Silný.

Sezimovo Ústí – Znojmo 2:1pen. (1:0)

Branka Znojma: 66. Teplý.

Se Sezimovým Ústím se střetly rovněž České Budějovice – a rovněž na turnaji na jeho půdě. Svůj první přípravný duel Dynamo zvládlo. Navíc si i pořádně zastřílelo, tři góly za každý poločas mu zajistily jednoznačné vítězství 6:0 a postup do bitvy o celkový primát. O něj se Českobudějovičtí poprali s úhlavním regionálním rivalem – Táborskem. Oproti duelu se Sezimovým Ústí se jim už ale tolik nevedlo. Finále nakonec dospělo až do penalt, v nichž si – poměrem 4:2 – vedli lépe hráči Táborska. Ti tedy v turnaji O pohár města Sezimovo Ústí vybojovali vítěznou cennou trofej.

Sezimovo Ústí – Dynamo ČB 0:6 (0:3)

Branky: 54. a 62. Kadula, 10. Pešek, 16. Mashike, 27. Táborský, 38. Benát.

Dynamo ČB – Táborsko 0:1pen. (0:0)

Viktoria Žižkov si v přípravě odbyla premiéru proti úřadujícímu českému mistrovi ze Slavie. A po skončení zápasu se výběr trenéra Vavrušky neměl za co stydět. Se sešívanými padl těsným výsledkem 1:2. A to se přitom v osmé minutě zásluhou Stratila ujal vedení. Slavia ale skóre otočila. Vyrovnání zařídil z penalty Rotaň a rozhodující branku vsítil v 75. Minutě Van Buren.

Slavia Praha – Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)

Branka Žižkova: 8. Stratil.

Vítkovice se v regionálním derby utkaly s Frýdkem-Místkem. Oba celky se nakonec rozešly smírně. Každý vstřelil po jednom gólu, každý přitom prostřednictvím pokutového kopu. Nejprve ho zužitkoval záložník Valcířů Šumský, krátce před koncem první půle se z bílého puntíku ve vápně nemýlil ani vítkovický Mrázek.

Frýdek-Místek – Vítkovice 1:1 (1:1)

Branky: 34. z pen. Šumský – 45. z pen. Mrázek.

Lipina ještě před střetem s Vítkovickými změřila síly s celkem Sokola Újezdec, proti němuž předvedla hotovou kanonádu a celkově vyhrála 7:1.

Újezdec – Frýdek-Místek 1:7 (0:6)

Varnsdorf se zúčastnil turnaje O pohár starosty města Benátek nad Jizerou. V prvním zápase získal skalp prvoligové Mladé Boleslavi, když zvítězil díky vlastnímu gólu jejího brankáře Diviše. Ve finále Severočeši narazili na pražské Bohemians 1905, s nimiž v řádné hrací době remizovali 1:1. Rozhodující slovo tak připadlo penaltám, ve kterých Varnsdorfští uspěli v poměru 4:3.

Mladá Boleslav – Varnsdorf 1:2 (0:1)

Branky Varnsdorfu: 33. Dordič, 56. vlastní Diviš.

Bohemians 1905 – Varnsdorf 1:2pen. (1:1)

Branka Varnsdorfu: 45. Barac.

Fotbalisté Třince nejtěsnějším možným výsledkem prohráli se slovenským Ružomberokem. Jedinou branku utkání inkasovali v závěrečné pasáži druhého poločasu, v 77. minutě z kopačky Štefana Gerece.

Ružomberok (SVK) – Třinec 1:0 (0:0)

Sokolov si proti Františkovým Lázním otevřel střelnici. Soupeře pokořil šesti brankami, sám přitom obdržel pouze jednu. Dvakrát se do střelecké listiny zapsali Havel s Provodem, jednou skórovali František Dvořák s Jakubem Dvořákem II. Zato před německým Chemnitzerem FC se Baník musel sklonit, dvěma brankami ve druhém dějství padl 0:2.

Františkovy Lázně – Sokolov 1:6 (0:3)

Branky Sokolova: 31. a 38. Havel, 60. a 81. Provod, 6. F. Dvořák, 85. J. Dvořák II.

Chemnitzer (Něm.) – Sokolov 2:0 (0:0)

Pardubice ve svém prvním přípravném duelu vyzvaly juniorku Slovanu Liberec a dvě branky ještě v průběhu prvního poločasu jim zajistily výhru 2:0. Úspěšnými střelci se stali Michal Petráň a Nikola Danilovič.

Pardubice – Liberec jun. 2:0 (2:0)

Branky: 14. Petráň, 34. Danilovič.

Opava sehrála dva zápasy s loňským vítězem Fortuna národní ligy – Olomoucí. V prvním střetnutí šla díky Jemelkovi do vedení Sigma, Slezský FC ale v 18. minutě dokázal vyrovnat zásluhou Václava Jurečky. Stejný hráč se trefil i v 29. minutě, kdy Opavanům zajistil vedení 2:1. U tohoto stavu skóre ale zůstalo jen do začátku druhé půle. To na konečných 2:2 upravil olomoucký Manzia.

Druhé utkání vyšlo lépe Hanákům. Ti si do přestávky vypracovali třígólový náskok. Dva přesné zásahy zaznamenal Jakub Yunis, jednou se poštěstilo Hálovi. Opava se prosadila až v 71. minutě, kdy uspěl Nemanja Kuzmanović. Ten se prosadil i dvě minuty před koncem řádného hracího času, vyrovnat ale už Slezané nedokázali a prohráli 2:3.

Olomouc – Opava 2:2 (2:2)

Branky Opavy: 18. a 29. Jurečka.

Olomouc – Opava 3:2 (3:0)

Branky Opavy: 71. a 88. Kuzmanović.

Nováček druhé nejvyšší soutěže z Hradce Králové stejně jako celek Varnsdorfu absolvoval turnaj v Benátkách nad Jizerou. Východočeši nejprve 0:3 nestačili na pražské Bohemians, v zápase o konečné třetí místo si však spravili chuť. Ještě v minulé sezoně svého soka z prvoligového prostředí – Mladou Boleslav – Hradečtí zdolali 2:1. Stalo se tak díky penaltám. V řádné hrací době dosáhli Votroci plichty 1:1, v 77. minutě skóroval Malinský.

Bohemians 1905 – Hradec Králové 3:0 (1:0)

Mladá Boleslav – Hradec Králové 1:2pen. (1:0)

Branka Hradce Králové: 77. Malinský.