06.07.2017 | Martin Hruzík | Hráč měsíce

Hráč měsíce Pavel Vyhnal: Prohra se Sokolovem nás mrzí, svědomí ale máme čisté

Foto: fcsbvlasim.cz
Praha – V květnu se stal Pavel Vyhnal nejlepším hráčem ve Fortuna národní lize. Celkově zkompletoval dobrou sezónu, kdy se na úspěšném vlašimském tažení podílel hned patnácti brankami. Skvělý dojem kazí snad jen prohra v poslední kole na domácí půdě se zachraňujícím se Sokolovem. "I my jsme z toho byli špatní. Lidi nás napadali, ale tak to vůbec nebylo. Můžou si povídat kde co, ale nevidí do toho. Naše svědomí je čisté. Bohužel to dopadlo takto a mrzí nás to, zkazilo nám to trošku i oslavu konce sezóny," vysvětlil Pavel Vyhnal.

Gratulujeme k zisku ceny pro hráče měsíce května ve Fortuna národní lize. Co na ni říkáte?

Je to fajn pocit. Určitě jsem za to ocenění rád, ale musím poděkovat spoluhráčům a trenérům, protože bez nich by to nešlo.

Jak celkově hodnotíte uplynulý ročník?

Musím ho hodnotit kladně, tedy až na ten poslední zápas, který se nám nepovedl. Určitě to bylo nad očekávání, dokonce jsme vlastně udělali rekordní počet bodů Vlašimi ve druhé nejvyšší soutěži. Podle mě tedy výborná sezóna.

Sám jste dal patnáct branek, to je asi skvělý výsledek...

Jak říkáte, patnáct gólů je sice hezkých, ale kdybych proměnil všechno, mohlo jich být i víc. Celkově jsem však rád, že jsem mohl týmu pomoci a že si to ve Vlašimi tak všechno sedlo. S vlastním výkonem jsem, dá se říci, spokojený.

Již jste nastínil poslední zápas se Sokolovem, kdy jste náhle prohráli po téměř stoprocentní sérii osmi zápasů. Co se stalo?

Prostě jsme ten zápas nezvládli, řekl bych, tak trošku v hlavě. Nechytli jsme začátek a dostali krásný gól ze standardky. Sokolov hrál o záchranu, bojoval, hráči skákali do střel, zato nám se moc herně nedařilo. Musím i říct, že za Sokolov nekopalo jen jedenáct mužů na hřišti, ale bylo jich tam asi čtrnáct.

Pavel Vyhnal

Tým: FC Sellier & Bellot Vlašim
Narozen: 25.05.1990
Pozice: Útočník
Výška: 188 cm
Váha: 76 kg
Předchozí působiště: Sezimovo Ústí, Bohemians 1905, Slavia Praha, Vyšehrad

Na adresu Vlašimi se pak vrhla velká zloba a vyrojila se řada spekulací...

I my jsme z toho byli špatní. Lidi nás napadali, ale tak to vůbec nebylo. Můžou si povídat kde co, ale nevidí do toho. Naše svědomí je čisté. Bohužel to dopadlo takto a mrzí nás to. Zkazilo nám to trošku i oslavu konce sezóny.

Asi je to o to vtipnější, že Frýdek-Místek sestoupil - nesestoupil...

Frýdek nám mohl nadávat, ale nakonec se stejně udržel. Je to takové vtipné. Ale pro ně je to dobré.

Není to trochu demotivující? 

Je to zvláštní. Celou sezónu se o něco snažíte, makáte do posledního kola, a nakonec je to celé jinak. Osobně se mi to moc nelíbí, ale já s tím nic neudělám.

Vlašim ale měla úplně jiné starosti, čím to, že vám to letos tak šlo?

Určitě je to tou partou, letos jsme si všichni skvěle sedli, a hlavně byla také kvalita. Když se sejdou kluci, kteří si rozumí a zároveň umí kopat, tak je to prostě bezvadné. Bylo to vidět i na hřišti.

Po Martinu Haškovi se mužstva ujal trenér Havlíček. Jaký je mezi oběma kouči rozdíl?

Rozdíl není nějaký velký, pan Havlíček má podobný styl jako pan Hašek, ale je takový trošičku klidnější. Určitě jsme i za pana Havlíčka podávali dobré výkony a skoro neprohráli, tedy až na to poslední utkání se Sokolovem.

Vychovala vás Slavia, co říkáte na její titul?

Byl jsem moc rád. Pár kluků tam ještě znám, takže jsme byli v kontaktu a moc jim gratuluji. Po těch předešlých sezónách je to skvělý úspěch. Jen tak dál, doufám, že ho obhájí.

No a jak to vypadá dále s vámi?

To bych taky rád věděl. Nějaké nabídky jsem měl, ale vypadá to, že nevyjdou, takže opravdu nevím. Mám ještě rok smlouvu ve Vlašimi, takže čekám, co se bude dít. Momentálně to vypadá, že asi zůstanu.

Začala vám příprava. Už víte, s jakým cílem půjdete do dalšího ročníku Fortuna národní ligy?

Chceme hrát o nejvyšší pozice, ale řada kluků odešla do ligy nebo na zkoušku, takže se staví úplně nový tým. Bude to hodně těžké.

Čeho byste chtěl vy osobně dosáhnout?

Po těch všech zraněních bych se ještě rád dostal do ligy a pokusil se tam něco předvést, nasázet nějaké góly a být platným hráčem. Zahraničí by bylo krásné, ale teď je pro mě přednější liga.

A jak jste na vše načerpal síly?

Týden jsem byl s přítelkyní na dovolené, stavil jsem se u babičky a jinak jsem čerpal energii spíše doma v Praze.