26.07.2017 | Martin Pešout | Aktuální zprávy

Ústí chce zalepit díru v útoku a potrápit favority soutěže

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Se střídmějšími cíli vstoupí do nového ročníku Fortuna národní ligy fotbalisté Ústí nad Labem. Klub by chtěl skončit v horní polovině tabulky, ačkoli nezapomíná na fakt, že v posledních sedmi letech hned dvakrát dokázal vybojovat postupové místo do nejvyšší soutěže.

Klubové cíle se odvíjí od výše rozpočtu. To potvrdil předseda představenstva klubu Libor Zajíček. „Jsme městský klub a situace je taková, že v rámci rozpočtu si stojíme velmi slušně, rozpočet máme zajištěn na celou sezónu a už připravujeme budget na sezónu další. Ale jelikož jsme městským klubem, nemáme strategického partnera, a proto patříme do dolní poloviny rozpočtů v rámci klubů ve Fortuna národní lize. Ale to neznamená, že bychom měli nízké sportovní cíle. Jsme nízkorozpočtovým klubem a podle toho se musíme chovat," nastínil jeden z ústeckých šéfů.

Armě po poslední sezóně odešla útočná síla v podobě Moulise, Kateřiňáka či Poučka, což na severu Čech museli vyřešit příchodem jiných hráčů. „Proto jsme přivedli ofenzivní hráče Kacafírka, Pilíka a Matějku. Ti by je měli nahradit. V ambicích pro sezónu budu tentokrát opatrný. Budu spokojen s tím, když na podzim získáme dostatek bodů pro jaro. Chceme hlavně zabrat na podzim, abychom se dostali do klidných vod v tabulce,"  vysvětlil kouč Army Jiří Skála.

Ústí se chce v defenzivě opírat o zkušeného Jiřího Pimparu. Mezi tyče vedení klubu získalo gólmana Jakuba Kotěru ze slovenských Košic. Nováčky v sestavě jsou i Daniel Richter z Teplic či David Zoubek z pražské Slavie. Na hostování také dorazil Patrik Gilián.

Severočechům nevadilo, že v letní pauze sehráli méně přípravných zápasů než v minulosti. A kdo by podle trenéra Skály měl být favoritem soutěže? „Počítám s Opavou, Budějovicemi, Hradec Králové i Příbram se budou chtít vrátit do první ligy a dobře hraje i Vlašim," dodal kouč.

Podle trenéra Skály chce Arma co nejvíce bodů získat na podzim, aby měla potřebný klid do druhé poloviny sezóny. „V úvodu soutěže nemáme špatný los, chtěli bychom nějaké body získat. Hodnotit vstup do ligy můžeme zhruba po šesti kolech,“ popsal Skála.

Ústí se také těší na další kolo MOL Cupu. Na severu Čech by rádi postoupili do dalšího kola a na svém stadionu přivítali prvoligového soupeře.