18.08.2017 | Petr Frömel | Zápas

Vyrovnaný zápas mezi Znojmem a Frýdkem přinesl rozuzlení v samém závěru

Foto: Libor Duchoň (Regionální týdeník Znojemsko)
Znojmo – Do utkání sice vstupoval jihomoravský tým jako favorit, ovšem jeho průběh tomu neodpovídal. Domácí se dostali v první půli do vedení, to však ztratili během deseti minut druhého poločasu. Po velkých šancích na obou stranách se misky vah přeci jen naklonily k znojemskému mančaftu, jenž o své výhře rozhodl pět minut před koncem.
32' Javůrek
85' Svozil
55' Švrček
42' Urbančok
60' Růsek
73' Teplý
90' Lacko
42' Pielorz
82' Šumský
87' Biolek
Sestavy
Veselý – Svozil, Cihlář, Helísek, Mešaninov – Machuča (84. Čereda), Lacko, Javůrek, Teplý, Urbančok (59. Růsek) – Šamánek (74. Hladík)
Na lavičce: Koukal, Mezlík, Pospíšil, Štrombach
Trenér: Jiří Balcárek
Buček – Švrček, Pielorz, Spasojević, Ondráček (86. Chvěja) – Šumský, Grussmann (46. Slaninka), Biolek, Willwéber – Varadi (67. Krčula), M. Kovařík
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Velička, Fofanah
Trenér: Ladislav Krabec, Peter Venglarčík
Rozhodčí: Matějček – Melichar, Novák • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 1215

Komentář

Jako první se osmělili hosté, Kovaříkova hlavička však skončila mimo bránu, na druhé straně po čtvrthodině hry pálil z dálky těsně mimo levé tyče Teplý. Stejný hráč krátce poté po velice pěkné kombinaci střelou po zemi pořádně vystrašil frýdeckého brankáře. 

Znojmo na aktivitě neubíralo, na řadu přišly pokusy Helíska a Lacka, které skončily mimo, a pěkná Javůrkova rána z přímého kopu ke vzdálenější tyči, jenž lapil Buček do rukavic. Ve 33. minutě se Jihomoravané dostali do zaslouženého vedení, když Jan Javůrek zamířil v pokutovém území k bližší tyči. Poté se hra uklidnila, za zmínku ještě stojí Cihlářův pokus letící nad bránu.

Druhá půle začala hodně opatrně, ovšem po deseti minutách bylo vše jinak. Nejprve Frýdek-Místek v 55. minutě srovnal, když po rohovém kopu poslal míč hlavou ke vzdálenější tyči Michal Švrček. Soupeř si mohl ztracené vedení vzít téměř ihned zpátky, Teplý však v pádu hlavičkoval pouze do tyče. V pěkné šanci se ocitl i nový muž na hřišti Rusek, který pro změnu trefil boční síť. 

Poté během jediné minuty zahrozili hosté hned třikrát, Willvéberovu střelu z dálky Veselý bravurně vyrazil a poradil si i s Krčulovou dorážkou, chvíli na to hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Ondráček jen do zámezí. 

Čtvrt hodiny před koncem se ocitl osamocen v pokutovém území Frýdku-Místku Rusek, jeho hlavičkový pokus těsně minul vzdálenější tyč. Protivník zahrozil Kovaříkem, který stál dva metry od brány, avšak z otočky střílel mimo ni. 

Rozhodnutí na sebe vzala 85. minuta, v níž přišel centr z pravé strany před Bučkovu bránu, kde zůstal nepohlídán Jaroslav Svozil, hlavou zamířil za bezmocného gólmana a rozjásal domácí ochozy podruhé. Znojemští si těsný náskok podruhé už vzít nenechali a dokráčeli si za prvním vítězstvím nové sezóny. Nemusel je tak ani příliš mrzet neuznaný gól v nastavení.