19.08.2017 | David Záruba | Zápas

Pardubice srazily Ústí nad Labem po poločase, dvakrát se trefil Petráň

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Vše podstatné se na stadionu Pod Vinicí v Pardubicích odehrálo ve druhém poločase, když na přestávku šly týmy za remízového stavu 0:0. Chvíli po návratu na trávník se dvakrát trefil domácí útočník Michal Petráň a zadělal Pardubicím na výhru. Ústí ještě stihlo Kacafírkem snížit, ale vyrovnat nedokázalo. V nastavení uzavřel zápas třetí brankou Mužík.
48' Petráň
53' Petráň
90' Mužík
82' Vaněk
55' Jeřábek
88' Petráň
36' Zeman
73' Kacafírek
78' Peterka
Sestavy
Knobloch – Přibyl, Šejvl, Surzyn, Fusek – Ladra (87. Kopřiva), Jeřábek, Řezníček, Fousek (76. Mužík) – P. Černý (32. Kovář), Petráň
Na lavičce: Hrnčíř, Sokol, Látal, Rybička
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Kotěra – M. Zeman, Pimpara, L. Vaněk, Leibl – P. Pilík, J. Peterka, Miskovič (70. Richter), Jindráček (52. Kacafírek), D. Procházka – Matějka
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Šnirc, Zoubek, Výborný
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Vojkovský – Kotík, Boček • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 536

Komentář

Jinak opatrná první půle začala solidní šancí domácích, kdy nebezpečně pálil kapitán Jeřábek, ale brankář Kotěra se ke své tyči natáhl včas. Pak to bylo spíše čekání. Pardubice častěji držely míč, ovšem pozorná ústecká obrana je k ničemu velkému nepouštěla. Hra se postupně vyrovnala a také hosté se dostali do šance, hlavička Matějky ale mířila nad branku.

Více vzruchu přinesl až žlutý zákrok Zemana na Fouska, nicméně větší možnost ani z jedné strany stále nepřicházela. Vše změnil až druhý poločas, a to už od svého začátku. Pardubičtí hráči se znovu okamžitě pustili do ofenzívy a ve 48. minutě se hlavou po rohovém kopu trefil Michal Petráň. Míč se obloučkem snesl přesně pod horní tyč.

Ústí nad Labem mohlo okamžitě srovnat. Hosté přečíslili obranu soupeře a na konci precizní akce byl Jindráček, ovšem zakončení mu v kritické chvíli nevyšlo podle představ. A tak podruhé udeřily Pardubice. Po akci Fuska po straně vyrazil brankář Kotěra míč jen za sebe do malého vápna, kde nejvýše do vzduchu vyskočil znovu Michal Petráň a zblízka zvýšil na 2:0.

Dění se pak zase uklidnilo a zdálo se, že Pardubice budou v klidu kráčet za výhrou. V 81. minutě navíc střídající Mužík nastřelil břevno Kotěrovy branky. Ale musel litovat. Za minutu se totiž hosté dostali k rohovému po kopu, který přesnou hlavičkou zužitkoval Štěpán Kacafírek. Rázem bylo zase o co hrát, ovšem hosté druhý gól nepřidali. Naopak. V nastavení pronikl otevřenou obranou Ladislav Mužík a pohodlně podtrhl střelecký účet – 3:1.