23.08.2017 | Věra Novotná | Zápas

Duel Frýdku-Místku s Vlašimí skončil nerozhodně 1:1

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – V 5. kole Fortuna národní ligy přijela do Frýdku-Místku bojovat o body Vlašim, jež byla favoritem duelu. Svou roli potvrdila hned v první půli, kdy si vytvořila tři velké šance v průběhu tří minut a dostala se do vedení. Frýdeckomístečtí ale nesložili zbraně a rvali se o body až do konce. Vyrovnání přišlo čtvrthodinku před koncem zápasu a oba celky se snažily zvrátit misky vah na svou stranu. Šance přicházely, ale oba brankáři ukázali svá umění a týmy se tak rozešly za smírného stavu 1:1.
75' Švrček
13' Hadaščok
50' Willwéber
55' Ondráček
77' Literák
87' Hadaščok
Sestavy
Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Biolek – Willwéber (56. Velička), Šumský, Ondráček (68. Chvěja), Grussmann (77. Krčula) – Varadi, M. Kovařík
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Slaninka, Spasojevič
Trenér: Ladislav Krabec, Peter Venglarčík
Nguyen – Wiesner, Mil. Kadlec, J. Štochl, Tusjak – Cabadaj, Janda, Hašek, Vodháněl (68. Dudl) – Hadaščok, Fotr
Na lavičce: Beník, Penc, Plachý, De Paula Medeiros, Mara, Skopec
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Mrázek – Pochylý, Polák • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 720

Komentář

V prvních minutách se s míčem seznámily oba celky, avšak ani jeden si nedokázal vytvořit větší šanci, při níž by ohrozil svého protivníka. K prvnímu většímu náznaku šance se dostali domácí, avšak Willwéber mířil nad břevno. Ve dvanácté minutě odstartovala Vlašim sérii velkých šancí. Nejprve Hadaščok ztroskotal na vyběhnuvším brankáři Bučkovi a po něm se neprosadil ani Oskar Fotr. Do třetice se však již hosté radovali! Po centru, na nějž domácí gólman nedosáhl, se dostal ke snadnému zakončení Vojtěch Hadaščok, jenž pouze usměrnil míč do zcela odkryté brány.

Následovala pasáž s nepříliš velkými šancemi. Emoce zato rozvířila 23. minuta, kdy se Vlašimští dožadovali pokutového kopu po nepřehledné situaci, která podle nich skončila malou domů. Rozhodčí ale zůstal klidný. I Frýdeckomístečtí měli své šance, ale nenaložili s nimi podle představ. Willwéber špatně seřídil svá mířidla a vysoko přestřelil, a ani hlavička Literáka z přímého kopu nenašla svůj cíl. Čím více se blížil konec první půle, tím více Frýdek-Místek toužil vyrovnat, vytouženého gólu se ale nedočkal.

Úvod druhé půle přinesl mnoho nepřesností na obou stranách a přitvrdilo se i v osobních soubojích, čehož byly důkazem dvě žluté karty v krátkém sledu. Světlým momentem začátku byla samostatná akce Hadaščoka, která ale neměla to správné zakončení. V 63. minutě se dostal ke slibné šanci tentýž hráč, ale vynikající obranný zákrok předvedl domácí Švrček. 

Vlašim měla více ze hry, Frýdek-Místek ale přece jen zahrozil. Nejprve sice Kovařík vůbec netrefil bránu, ale z následující akce již přišlo vyrovnání. Po centru Nikolase Šumského totiž dostal míč hlavičkou za brankovou čáru Michal Švrček. Vlašim měla obrovskou šanci na opětovné vedení poté, co Hašek vystřelil z hranice vápna, ale Buček si nadvakrát poradil. Na druhé straně mohl tři body pro Frýdek-Místek vystřelit v poslední minutě zápasu Kovařík, ale Nguyen zachránil svůj tým.