23.08.2017 | Karel Milec | Zápas

Příbram otočila utkání s posledním Varnsdorfem

Foto: fkpribram.cz
Příbram – V pátém kole přivítala mimo jiné středočeská Příbram Varnsdorf, který byl před tímto kolem na posledním místě, a nic na tom nezměnilo ani středeční střetnutí. Po prvním poločase svítil na výsledkové tabuli stav 0:0, ovšem na konci utkání se z vítězství 3:1 radovala domácí Příbram.
51' Ayong
67' Matoušek
89' Matoušek
48' Chlumecký
56' Květ
77' Grajciar
10' Bílek
63' Kozma
88' Da Silva
89' Chlumecký
Sestavy
Boháč – Kodr, Zápotočný (15. Tregler), Květ (74. Kvída), Skácel – Kilián, Matoušek – Danoski, Holý, Grajciar – Jandera (31. Ayong)
Na lavičce: Kočí, Hron, Januška, Tarczal
Trenér: Josef Csaplár
Porcal – Chlumecký, Bílek, Král (71. Beránek), Zbrožek – Kocourek (59. Barac), D. Breda (82. Švantner), Bláha, Durdević – Kozma, W. Da Silva
Na lavičce: Samoel, Cennerazzo, Rudnytskyy, Šulc
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Matějček – Kříž, Melichar • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1218

Komentář

Úvod utkání byl velmi opatrný. Když už se zdálo, že si Příbram vytvoří šanci, zatáhl Bílek za záchrannou brzdu za cenu žluté karty. První větší šance přišla v 17. minutě, kdy hostující Ondřej Kocourek protáhl Boháče střelou na vzdálenější tyč. V prvním poločase domácí Příbram trápila zranění – již v 15. minutě musel ze hřiště zkušený Tomáš Zápotočný, kterého ve 31. minutě následoval Jandera, na hřiště se tak dostali Tregler s Ayongem.

Když se zdálo, že první poločas nepřinese žádné větší vzrušení, přišla 42. minuta a vyložená šance Michala Bílka, který z malého vápna trestuhodně poslal míč vysoko nad, o dvě minuty později následovala šance Příbrami, ve které Zoran Danoski obloučkem nepřekonal hostujícího brankáře, takže se šlo do kabin za stavu 0:0.

Druhý poločas měl rychlý spád, ve 47. minutě hosté z Varnsdorfu zahrávali rohový kop, který skončil přímo na hlavičce Martina Chlumeckého, jenž přesnou hlavičkou otevřel skóre středečního zápasu. Ovšem to byla poslední věc, co se hostům na Litavce povedla.

Domácí se ihned hnali za vyrovnáním, v 50. minutě to ještě nevyšlo, když David Kilián tvrdou ranou pouze orazítkoval břevno varnsdorfské branky. O minutu později se ale již domácí dočkali, a to když Karsten Ayong uspěl tváří tvář proti Porcalovi, který byl bezmocný.

Příbram se nechtěla smířit s bodem a dále byla tím aktivnějším týmem, Jan Matoušek byl v zápase vynikající, zejména jeho rychlost platila na obranu Varnsdorfu, která ho marně naháněla v 57. minutě, ale to ještě hosty zachránil Porcal, když nejprve vychytal Matouška a následnou ránu Květa vyrazil na tyč. O deset minut později obrana hostů opět nezachytila náběh Jana Matouška, který obehrál vyběhnutého Porcala a s ledovým klidem poslal míč do prázdné branky – 2:1 pro Příbram.

Jan Matoušek měl v zásobě snad dvoje plíce, celý zápas neúnavně zabíhal za obranu hostů a odměnou mu byla 89. minuta, kdy obdržel další skvělý pas za obranu a střelou na vzdálenější tyč upravil skóre na konečných 3:1. Famózní výkon mladého střelce.