23.08.2017 | Lukáš Švéda | Zápas

Sokolov porazil Třinec gólem z 87. minuty a poprvé v sezóně bodoval naplno

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Z prvního vítězství v sezóně se mohou radovat fotbalisté sokolovského Baníku, kteří doma udolali Třinec a díky trefě kapitána Petra Glasera zvítězili 1:0. Domácí byli téměř po celé utkání lepším týmem a zaslouženě si připsali všechny body. Opakoval se tak stejný výsledek z jarní části minulé sezóny.
87' Glaser
bez branek
36' Ševčík
45' Kateřiňák
90' Paleček
90' Bedecs
Sestavy
Belaň – Strada, O. Ševčík, Mráz, Mejdr – Machek (68. Hlavatý), Čihák – Kosak, Glaser, Jakub Dvořák II. (49. Provod) – Přeučil (37. A. Ševčík)
Na lavičce: Dvořák I., Tůma, Končal, Rychnovský
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín (77. Masař) – Juřena (70. Hošek), Vaněk, Kateřiňák, Bedecs, Šumbera (70. Ižvolt) – Dedič
Na lavičce: Adamuška, Velner, Joukl, Motyčka
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Rejžek – Dobrovolný, Kotalík • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 1120

Komentář

Západočeši vyrukovali na svého soupeře ve stejném složení, v jakém odehráli předchozí zápas v Opavě. To hosté nastupovali do utkání s jednou změnou, v záloze nastoupil místo Ižvolta Juřena. Samotný začátek se zpočátku odehrával v režii domácího celku, který si ale vytvořil jen takové náznaky zajímavých příležitostí. První opravdovou šanci měli Třinečtí. V 9. minutě se míč šťastně odrazil k Dedičovi, jenž bez váhání mířil k tyči, ale balón nakonec proletěl vedle. 

Před opačnou bránou kontroval dělovkou Glaser, Paleček byl připraven. Za dalších sedm minut se třinecký gólman opět zaskvěl proti gólové střele Glasera, po dvou minutách musel zastavit vydařené střely Strady a Kosaka. Veterán Paleček byl nejlepším hráčem Slezanů, které několikrát významně podržel. Hosté už se do poločasu k ohrožení baníkovské brány nedostali, před přestávkou ještě přežili další šanci Sokolova.

Po změně stran pokračovala sokolovská snaha o dobytí třinecké brány. Střídajícího Provoda Paleček vychytal, čerstvý reprezentant do 21 let v 59. minutě připravil dobrou střeleckou pozici pro Glasera, jehož technický pokus proletěl vedle levé tyče. Více než jedenáct set diváků sledovalo v 74. minutě, jak Glaser vysunul za obranu Adama Ševčíka, který ztroskotal na vynikajícím Palečkovi. 

V závěru utkání se baníkovci propracovali k velkému náporu. V 84. minutě ale museli čelit šanci Třince. Vaněk za šestnáctkou napřáhl a jeho křižná střela minula asi o metr šibenici. Pak protáhl Palečka Provod, z následného rohu zahodil příležitost Adam Ševčík. O minutu později přímý kop Glasera mířil k tyči, ale konečky prstů hostujícího brankáře udržely bezgólový stav.

Sokolov se dočkal v 87. minutě, kdy se odražený míč dostal k Petru Glaserovi, jenž se z první opřel do míče, který proletěl mezi několika hráči až k pravé tyči. Rozvlněná síť rozpoutala radost v sokolovských řadách. Přesto si Třinec ještě mohl odvézt bod. V nastaveném čase pěkně střílel Kateřiňák, ovšem i Belaň vytasil skvělý zákrok. Baník si ale první vítězství v sezóně vzít nenechal a připravil Třinci druhou porážku v tomto ročníku.