23.08.2017 | Karel Milec | Zápas

Ústí nad Labem deklasovalo Znojmo 4:0

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Ústí nad Labem v pátém kole přivítalo Znojmo, pro hosty to ale nebyl hezký výlet. Z téměř třísetkilometrové cesty na sever Čech si Jihomoravané odvezli čtyřbrankový příděl. Ústečtí podruhé vyhráli na domácí půdě a posunuli se na osmou příčku, Znojmo je až třinácté.
11' Richter
45' Zeman
60' Richter
90' Matějka
bez branek
20' Kacafírek
45' Peterka
25' Cihlář
62' Šamánek
82' Mešaninov
Sestavy
Kotěra – L. Vaněk, Pimpara (63. Jindráček), Leibl (83. D. Procházka), Šnirc – M. Zeman, J. Peterka, Miskovič, Richter (86. Matějka) – Kacafírek, P. Pilík
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Zoubek, Výborný
Trenér: Jiří Skála
Veselý – Svozil, Cihlář, Hladík, Machuča – Helísek, Lacko, Javůrek (68. Štrombach), Teplý (54. Růsek) – Urbančok (46. Šamánek), Mešaninov
Na lavičce: Koukal, Mezlík, Pospíšil, Malár
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Machálek – Pfeifer, Petřík • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1035

Komentář

Už začátek zápasu napovídal, že to pro hosty nebude zrovna jednoduchá šichta. Znojmo se téměř nedostalo k míči a první zásah přišel ihned v 10. minutě utkání, po přízemním centru se prosadil Daniel Richter a Ústí nad Labem vedlo 1:0.

Domácí se jednobrankovým vedením neuspokojili a vyvíjeli aktivitu dále, v 16. minutě se mohl prosadit Michal Zeman, ale nezamířil přesně. Když se ale do konce poločasu neujmuly střely Peterky ani Javůrka, zdálo se, že se do kabin půjde za stavu 1:0, ovšem v nastavené hře prvního poločasu Jiří Miskovič našel ve vápně Michala Zemana a bylo z toho vedení o dvě branky.

Ústí nad Labem bylo i ve druhém poločase aktivnější a třetí branka přišla v 60. minutě, když Pavel Pilík předložil míč Danielu Richterovi, který se krásně uvolnil a střelou na bližší tyč rozvlnil potřetí síť znojemské branky, kterou hájil brankář Veselý.

Gólman Veselý nemohl být příliš veselý ani v 90. minutě, kdy Martin Jindráček odcentroval do vápna na kopačku jednoho ze znojemských obránců, který ale nesmyslně přihrál balón Lukáši Matějkovi, jenž nabídnutou šancí nepohrdl a zvýšil stav na konečných 4:0 pro Ústí nad Labem.