06.09.2017 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Oceněnými za srpen jsou Jan Pázler a David Horejš

Foto: fnliga.cz
Praha – Nový ročník Fortuna národní ligy má za sebou svůj úvodní měsíc. V tom se střelecky nejvíce dařilo Janu Pázlerovi, který zaznamenal v dresu Hradce Králové hned osm branek a stejně jako před dvěma lety bude usilovat o pomyslnou korunu pro krále střelců. Tabulku soutěže ovšem vede jiný tým – České Budějovice. Ty jako jediné za úvodních šest kol FNL pod vedením trenéra Davida Horejše ani jednou neprohrály.

Hráč měsíce – Jan Pázler (FC Hradec Králové)

V pěti úvodních kolech vypomohl svému celku hned osm góly! Jan Pázler vyhrál pořadí střelců Fortuna národní ligy už v předminulé sezóně, a po opětovném pádu Hradce dal o sobě rázně vědět, že branky střílet nezapomněl. V prvním kole proti Táborsku sice ještě vyšel gólově naprázdno, v dalších kolech už se ale pravidelně zapisoval do statistik.

Hradec mířil po remíze s Táborskem do Znojma, kde v poločase prohrával, třemi zásahy ale po změně stran výsledek otočil. Dvojitou zásluhu na tom měl i Pázler. Ve východočeském derby s Pardubicemi proměnil po hodině hry důležitý pokutový kop, který Votroky nakopl ke konečnému obratu. V dalším kole sice Pázlerův gól na půdě Českých Budějovic body neznamenal – Jihočeši vyhráli 4:1 a zásah hostujícího útočníka by se tak dal označit „čestným“ – o tři dny později proti Žižkovu už to ale byla jiná káva.

To si šestadvacetiletý fotbalista otevřel Pod lízátky doslova střelnici. Pražany skolil neuvěřitelnými čtyřmi góly, celkově se v hodnocení soutěže vyšplhal až na číslo osm, a neohroženě tak vévodí statistikám. Nezbývá se než těšit, na jakou gólovou metu to někdejší mládežnický reprezentant letos nakonec dotáhne.

Srpnové výsledky Hradce Králové:

1. kolo: FC Hradec Králové – FC MAS Táborsko 1:1
2. kolo: 1.SC Znojmo FK – FC Hradec Králové 1:3
3. kolo: FC Hradec Králové – FK Pardubice 2:1
4. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FC Hradec Králové 4:1
5. kolo: FC Hradec Králové – FK Viktoria Žižkov
6. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Hradec Králové 0:0

Nadcházející ligový program Hradce Králové:

7. kolo: FC Hradec Králové – FC Sellier & Bellot Vlašim
8. kolo: FK Varnsdorf – FC Hradec Králové
9. kolo: FC Hradec Králové – 1.FK Příbram
10. kolo: FK Olympia – FC Hradec Králové

Trenér měsíce – David Horejš (SK Dynamo České Budějovice)

Čtyřicetiletý kouč Dynama dokázal jako jediný se svým týmem „přežít“ úvodních šest kol bez jediné porážky a není tak divu, že je aktuální první místo v tabulce Fortuna národní ligy okořeněno i cenou. Prachatický rodák posbíral s Jihočechy celkem čtrnáct bodů a přihlásil se tak mezi kandidáty na postup do nejvyšší soutěže.

V úvodním kole Dynamo remizovalo na Střeleckém ostrově 1:1 se Žižkovem, o týden později už ale bralo tři body za výhru ve Vlašimi, na kterou navázalo vítězstvím 3:2 ve Varnsdorfu.

Naplno bodovali Horejšovi svěřenci i v dalších domácích zápasech, kde se jim dlouhodobě daří. S prázdnou odjel ve čtvrtém kole Hradec Králové, loni ještě prvoligový klub, který České Budějovice zdolaly překvapivě snadno 4:1.

Vložené páté kolo hrané ve středu následně přineslo bodík z půdy pražské Olympie, nováčka soutěže. Diváci na stadionu Evžena Rošického čekali i přes množství zajímavých příležitostí na gól marně. Tříbodová radost propukla na jihu Čech o čtyři dny později. Utkání proti Ústí nad Labem se hrálo na podmáčeném terénu, favorit však po změně stran dík dvěma trefám v rozmezí čtyř minut dokázal opět zvítězit.

Horejš, který během své aktivní kariéry odehrál v dresu Dynama 187 zápasů a je v tomto směru druhým nejpilnějším fotbalistou českobudějovické historie, se poprvé k týmu mužů dostal během jara roku 2015 jako asistent tehdejšího trenéra Cipra. Po jeho odvolání v říjnu téhož roku převzal mužstvo jako hlavní kouč, u jehož kormidla je dodnes.

Srpnové výsledky Českých Budějovic:

1. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FK Viktoria Žižkov 1:1
2. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim – SK Dynamo České Budějovice 0:2
3. kolo: FK Varnsdorf – SK Dynamo České Budějovice 2:3
4. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FC Hradec Králové 4:1
5. kolo: FK Olympia – SK Dynamo České Budějovice 0:0
6. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FK Ústí nad Labem 2:0

Nadcházející ligový program Českých Budějovic:

7. kolo: 1.FK Příbram – SK Dynamo České Budějovice
8. kolo: SK Dynamo České Budějovice – MFK Frýdek-Místek
9. kolo: FK Baník Sokolov – SK Dynamo České Budějovice
10. kolo: SK Dynamo České Budějovice – MFK Vítkovice