20.09.2017 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Kolo plné překvapení. Týmy Olympie, Varnsdorfu a Frýdku obraly favority

Foto: fkpribram.cz
Praha – O překvapivé výsledky nebyla v rámci 8. kola Fortuna národní ligy absolutně nouze. Pražská Olympia dokázala i bez vyloučeného hráče zvítězit v Příbrami, Varnsdorf s Frýdkem-Místkem pak remizovali s dalšími aspiranty na postup do nejvyšší soutěže.

A) Olympia zaskočila Příbram

Velké překvapení se zrodilo u řeky Litavky, kde hostila favorizovaná Příbram nováčka z Prahy. Olympia ale opět ukázala, že nebude v soutěži pouze do počtu. Krátce před odchodem do šaten otevřel gólový účet zápasu Ruml, dvě minuty po přestávce pak vedení hostů navýšil Frizoni. Když pak dvacet minut před koncem snížil Skácel ze značky pokutového kopu, leckdo asi čekal závěrečný tlak Příbrami, a to tím spíše, že Pražanům scházel od 60. minuty vyloučený Duben. Opak byl ale pravdou. Snaha domácích připomínala křeč, naopak to byla Olympia, kdo přidal gólovou pojistku. Liener nachytal „na švestkách“ svým výborně zahraným přímým kopem nedobře postaveného brankáře Boháče a završil výsledek na konečných 3:1.

B) Poslední Varnsdorf obral o body Hradec

Favorit se neradoval ani v utkání mezi Varnsdorfem a Hradcem Králové. Domácí vstupovali do duelu bez jediného vítězství a z posledního místa v tabulce, Votroci se mohli v případě vítězství vyhoupnout do čela Fortuna národní ligy. Jenže to byl varnsdorfský Breda, kdo v 55. minutě pěknou trefou vymetl šibenici. Hradečtí tak museli dotahovat, což se jim povedlo deset minut před koncem zásluhou Plašila. Na více to ale na severu Čech nestačilo. Hradec tak v souboji s posledním celkem tabulky ztratil dva body, tentokrát bral pouze remízu.

C) Frýdek loupil na jihu Čech

Také střetnutí mezi Českými Budějovicemi a Frýdkem-Místkem měl jasného favorita, zde v podobě domácího celku. Jihočeši mohli, stejně jako Hradec, získat pozici lídra Fortuna národní ligy, tak se ale i přes velkou herní převahu nakonec nestalo. Krátce před půlhodinou hry fauloval brankář Křížek ve vápně Ondráčka a nabídnutý pokutový kop zužitkoval v překvapivé vedení Šumský. Domácí stihli odpovědět ještě před přestávkou, Táborský těžil z výborné přihrávky Mashikeho. Jenže více se toho na Střeleckém ostrově už nestalo. Dynamo sice bylo ve druhé pětačtyřicetiminutovce výrazně lepším celkem, v góly svou dominanci ale nedokázalo přetavit. A tak se i v tomto duelu zrodilo překvapení.

JAK TO DOPADLO MINULE...?
Fotbalisté Hradce Králové otočili nepříznivě se vyvíjející duel s Vlašimí a vysloužili si od fanoušků Fortuna národní ligy ocenění moment 7. kola.