21.09.2017 | Jiří Paýr | Rozhovory

Chceme hrát o nejvyšší příčky, hlásí vlašimský útočník Vyhnal

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Po delším zranění kotníku se Pavel Vyhnal opět plnohodnotně zařadil do sestavy Vlašimi. V posledním ligovém utkání dokázal dvěma góly sestřelit Vítkovice a v úterý byl i u senzačního postupu svého týmu v Mol Cupu přes prvoligové Bohemians. "Těšíme se na další soupeře a hrát chceme o nejvyšší příčky," zní z úst vlašimského útočníka.

Minulý týden jste dokázali po třech zápasech konečně naplno bodovat, ale cesta za výhrou nebyla jednoduchá. Jak se díváte vy na utkání s Vítkovicemi?
Zápas proti Vítkovicím nebyl vůbec jednoduchý, hosté hráli dobře a my jsme nepodali dobrý výkon, ale i přesto jsme si vytvořili nějaké šance a vstřelili tři branky. Já jsem rád, že jsem do toho zase naskočil a pomohl k výhře. Herně to nebylo ono. 

Pavel Vyhnal

Tým: FC Sellier & Bellot Vlašim
Narozen: 25.05.1990
Pozice: Útočník
Výška: 188 cm
Váha: 76 kg
Předchozí působiště: Sezimovo Ústí, Bohemians 1905, Slavia Praha, Vyšehrad

Hrála tam roli určitá nervozita ze zmíněné série bez výhry?
Možná trochu nervozity bylo, protože jsme potřebovali vyhrát po třech zaváháních. Měli jsme málo pohybu a celé to bylo od nás takové pomalé. Proto si výhry vážíme a jedeme dál.

A teď k úterní senzaci, jak hodnotíte zápas v Ďolíčku?
Jednoznačně musím zápas hodnotit jedině pozitivně, je to velký úspěch pro Vlašim. Všichni jsme chtěli Bohemku vyřadit a povedlo se nám to společnými silami. Takže super a těšíme se na dalšího soupeře.

Po těchto dvou důležitých výhrách bylo asi v kabině veselo. Jak například dopadl Filip Hašek, který hrál proti svému otci a bratrovi? Byla vypsaná z jeho strany nějaká odměna?
U nás v kabině je furt veselo a Hašan zatím nic nepřinesl, tak uvidíme, s čím přijde, ale myslím, že si ho náš pokladník Láďa Janda pohlídá.

V sobotu vás čeká utkání na horké půdě Opavy, jak se na zápas těšíte?
Očekávám výborný zápas na hezkém stadionu proti kvalitnímu soupeři. My máme Opavě co vracet, takže se na zápas určitě připravíme a budeme tam chtít vyhrát.

Co vaše zranění kotníku? Už je vše v pořádku?
Měl jsem výron, to je vždy nepříjemné pro každého hráče. Když pominu, že se musím každý trénink tejpovat, tak už by to mělo být v pořádku.

Fortuna národní liga má za sebou osm kol, jak hodnotíte postavení Vlašimi v tabulce?
Je to hodně vyrovnané a myslím si, že to tak i zůstane. My víme, že jsme tak dva zápasy ztratili úplně zbytečně. Chceme hrát o ty nejvyšší příčky.

Jaké týmy tipujete na postupové příčky?
To je hrozně těžké takhle říci. Letos je to vážně vyrovnané, ale kdybych musel někoho říct, tak Opavu, České Budějovice a nás (směje se).

37' Vyhnal
50' Vyhnal
90' Tusjak
68' Vasiljev
5' Mara
74' Kadlec
88' Hašek
23' Dramé
33' Motyčka
58' Mišinský
Sestavy
Nguyen – Mil. Kadlec, Piško, J. Štochl, Tusjak – Janda (69. Wiesner), Mara (46. Skopec), Hašek, Vodháněl – Hadaščok (82. Fotr), Vyhnal
Na lavičce: Beník, Dudl, Plachý
Trenér: Petr Havlíček
Květon – Dramé, Mikula, Prajza, Matěj – Ožvolda, Twardzik, Motyčka (54. Szotkowski), Urbančok (77. Pavelka) – Vasiljev, Mrázek (54. Mišinský)
Na lavičce: Nemrava, Cverna, Honiš, Hýbl
Trenér: Lubomír Adler
Rozhodčí: Mikyska – Vlček, Petřík • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 545