23.09.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Pardubice po dvou prohrách zabraly a hladce zdolaly Žižkov

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalisté Pardubic v 9. kole Fortuna národní ligy odčinili v domácím prostředí předchozí nezdary a po dobrém výkonu zdolali pražský Žižkov. Vítězství Východočechů řídil ostřílený útočník Pavel Černý, který se prosadil hned dvakrát.
25' Řezníček
44' Černý
50' Černý
85' Podrazký (pen)
38' Rybička
37' Mareš
60' Hašek
74' Kodeš
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Jeřábek, Řezníček, Fousek (72. Fusek) – Rybička (82. Prosek), P. Černý (66. Sokol)
Na lavičce: Šmíd, Kopřiva, Přibyl, Látal
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Hrubeš – Kodeš, Pardubský, Mareš, Hašek – Podrazký, Hurka (46. Toml), Bazal, Čermák, Galuška (46. Engelmann) – Jelínek (74. Volek)
Na lavičce: Řehák, Šandera, Stratil
Trenér: David Vavruška
Rozhodčí: Rejžek – Vitner, Hock • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 760

Komentář

Od začátku zápasu bylo patrné, kdo bude udávat tempo utkání. Pardubice na Žižkov nastoupily s velkou chutí a bylo jen otázkou času, kdy vsítí první branku. Do vedení se Východočeši dostali po pětadvaceti minutách hry. Fousek dostal balon do vápna, kde ještě z levé strany našel nabíhajícího Jana Řezníčka, jenž jen hladce usměrnil balon do sítě. 

Další možnost měl domácí tým na skórování prostřednictvím pokutového kopu. Žižkovský brankář Hrubeš se ovšem vytáhl a vyrazil bravurně pokus Jeřábka. Do kabin šly ale ještě více spokojenější Pardubice. Zkušený Pavel Černý si našel výborný pas do vápna a ve skluzu poslal míč za bezmocného gólmana. 

Po změně stran navíc Pardubičtí přidali další zářez. Tentokrát Pavel Černý dostal parádní kolmici mezi beky a následně už měl jednoduchou práci s překonám brankáře Hrubeše.

Domácí celek v poklidu kontroloval tříbrankové vedení a dlouhou dobu svého protivníka do šancí nepouštěl. Pražané se přesto dočkali alespoň čestného úspěchu. Pět minut před koncem byla nařízena penalta, s kterou se ostřílený Miroslav Podrazký vypořádal na jedničku. Ani to ale nic nezměnilo na tom, že všechny body zůstaly v Pardubicích.