27.09.2017 | Filip Lefenda | Týmy a zápasy

Šlágr měsíce: Pod televizním vysílačem budou o body zápolit Žižkov s Opavou

Foto: fnliga.cz
/VIDEO/ – Praha – Jubilejní desáté kolo Fortuna národní ligy přinese zářijový šlágr měsíce. Ten v netradičním čtvrtečním termínu obstarají ve svátečním dnu týmy Žižkova a Opavy. Domácí uzavírají v tabulce elitní desítku, Slezané pojedou do hlavního města, i se svými fanoušky v zádech, v pozici vedoucího celku soutěže. Jak střetnutí hrané před kamerami České televize od 10:15 hodin dopadne?

Opava bude v Praze plnit roli favorita, na hřišti Žižkova ale ještě nikdy nevyhrála. Že každá série jednou končí? Kdo ví. Svěřenci trenéra Skuhravého však mají pruhovaným rozhodně co vracet. V loňské sezóně je totiž Žižkov po dvou remízách obral o čtyři body, které následně chyběly v konečném postupovém zúčtování.

Žižkov momentálně nezažívá nejlepší období. Tým trenéra Vavrušky, který mimochodem vedl v minulosti i Opavu a přiznal, že pro něj bude střetnutí hodně emotivním, v posledních dvou kolech prohrál. To Slezané po remíze v Třinci v sobotu otočili zápas s Vlašimí a uhájili tak první příčku.

V obou táborech panuje před čtvrtečním šlágrem dobrá nálada. „Raději, ať si ve čtvrtek pospí o něco déle,“ pronesl s úsměvem na adresu soupeře opavský zadák Simerský. „My jsme tady doma. Jednoduché to u nás mít nebudou,“ kontruje domácí Petr Kodeš.

Nakolik se protivníci znají a co by třeba vsadili na svou výhru? Mrkněte na naše video.

31' Podrazký
2' Žídek
10' Kayamba
21' Smola
41' Simerský
78' Kuzmanovič
39' Pardubský
56' Hašek
26' Schaffartzik
63' Jursa
Sestavy
Hrubeš – Kodeš (84. Šandera), Podrazký, Mareš, Čermák – Toml, Hašek, Pardubský, Bazal – Engelmann (71. Volek), Stratil (78. Jelínek)
Na lavičce: Řehák, Hurka, Galuška
Trenér: David Vavruška
Fendrich – Žídek, Simerský, Jursa (81. Rychlý), Kuzmanović – Smola, Radić, Schaffartzik, Zapalač (80. Stříž) – Kayamba, Jurečka (73. Puškáč)
Na lavičce: Šrom, Čelůstka, Hrabina
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Příhoda – Horák, Pfeifer, Klíma • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1425