14.10.2017 | Petr Komárek | Zápas

Frýdek-Místek ani Hradec Králové své šance neproměnily, rozdělily si tak po bodu

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek - Šance přišly, góly ne. Tak by se dal ve stručnosti popsat zápas 11. kola Fortuna národní ligy mezi Frýdkem-Místkem a Hradcem Králové. Obě mužstva si tak do tabulky připsala jeden bod.
bez branek
bez branek
90' Literák
90' Slaninka
54' Schwarz
64' Shejbal
65' Pajer
90' Žondra
Sestavy
Buček – Švrček, Literák, Bilić (86. Krčula), Pielorz – Ondráček, Slaninka, Willwéber, Biolek (61. Grussmann) – M. Kovařík, Varadi (80. Velička)
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Jovovič, Fukala
Trenér: Josef Petřík
Ottmar – Pajer, Nosek, Bederka – Shejbal (89. Vlkanova), Zorvan (64. Žondra), M. Černý, Schwarz, Knejzlík – Martan (80. Súkenník), Pázler
Na lavičce: Lindr, Krátký, Mudra
Trenér: Karel Havlíček
Rozhodčí: Rejžek – Koval, Fišer • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 436

Komentář

V prvním poločase dvakrát nebezpečně zahrozili domácí Valcíři. V 11. minutě se po chybě hostující defenzívy dostal před branku Varadi, jenže svůj lob poslal nad břevno. O necelou čtvrthodinu později se povedenou střelou z dobrých 25 metrů prezentoval Willwéber, pohotovým zákrokem se blýskl hradecký gólman Ottmar.

Sedm minut po začátku druhé půle měl Frýdek-Místek pro změnu namále. Jeho brankář Buček ležel na trávníku zrovna v momentě, kdy jeden z hostů střílel. Naštěstí pro domácí celek trefil právě Bučka. V 69. minutě si Hradec snažil vykoledovat penaltu, rozhodčí ale pád jeho hráče v pokutovém území jako důsledek nedovoleného zákroku soupeře neposoudil.

V 77. minutě se Východočechům naskytla velká příležitost. Po skrumáži ve vápně se k střeleckým pokusům prodrali Pajer s Pázlerem. Jan Pázler přitom zakončoval z prostoru malého čtverce, míč však dovoleným způsobem zastavil jeden z frýdeckých obránců. Stejně dopadla i další nadějně se rozvíjející hradecká akce. Votroci tak na půdě Frýdku-Místku uhráli bezbrankovou remízu.