22.10.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Táborsko otočilo duel ve Vlašimi, v oslabení ale vedení neudrželo a bralo bod

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Utkání mezi Vlašimí a Táborskem začalo rychlou trefou domácích, na tu však hosté stačili dvakrát reagovat a výsledek otočit. Nakonec zachránil Středočechům alespoň remízu deset minut před koncem Vyhnal. Ve Vlašimi se tak body dělily.
3' Janda
80' Vyhnal
22' Mršič
59' Musiol
63' Piško
12' Kučera
56' Hell
75' Navrátil
90' Toma
Sestavy
Nguyen – Mil. Kadlec, Piško, J. Štochl, Tusjak – Janda (60. Jeslínek), Hašek (76. Skopec), Wiesner (60. Vodháněl), Plachý – Hadaščok, Vyhnal
Na lavičce: Beník, Penc, Mara, Fotr
Trenér: Petr Havlíček
Toma – Navrátil, Hell, Klusák, Nešický (79. Blecha) – Kučera, Štohanzl, Souček, Prošek – Mršić (88. Kopřiva), Musiol (90+2. Bong)
Na lavičce: Zadražil, Vozihnoj, Kostka, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Machálek – Horák, Poživil • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 638

Komentář

Utkání ve Vlašimi načali domácím přímo pohádkově. Akci začal Filip Hašek a i za jeho přispění se míč dostal ke kopačkám Ladislava Jandy, který dokázal prostřelit padajícího Tomu. Domácí se i nadále tlačili do zakončení a hráli aktivněji, ale druhou branku se přidat nepodařilo.Nejprve Tusjakovi překazil akci vyběhnuvší Toma a následně dokázal hostující brankář zneškodnit i jedovatou ránu Plachého.

Hra jihočeského mužstva se postupem času přeci jen vyhoupla směrem nahoru a vlašimské obraně začaly krušné časy. Nejprve Nguyen vyrazil hlavičku na zadní tyči a poté Štohanzl zazvonil na brankovou konstrukci. Jak se říká "do třetice všeho dobrého", tak i na hřišti v Kollárově ulici to platilo. Hráči Táborska svou třetí šanci zužitkovali, když míč uklidil do sítě Matěj Mršič. 

Následovala pasáž hry odehrávající se převážně mezi vápny. Vlašim byla po inkasované brance jako opařená a směrem dopředu se hráči domácího výběru hledali. S blížícím se koncem poločasu se však Vlašimští snažili potěšit fanoušky, ale Vyhnala vychytal Toma a následně dokázal hostující brankář skluzem připravit o skórování i Hadaščoka. První poločas tedy ve Vlašimi skončil nerozhodně 1:1.

Druhá polovina zápasu začala podobně jako ta první. Domácí celek se dokázal dostávat častěji k míči a byl nebezpečnější, ale svou převahu nedokázal vyjádřit gólově. Největší šanci měl po přímém kopu Luboš Tusjak, ale jeho dělovku Toma vyrazil. To hosté byli efektivní, Zbyněk Musiol zůstal na druhé straně mimo pozornost obránců a v ojedinělé šanci hostů dokázal prostřelit Nguyena.

Vlašim se po inkasované brance na hřišti zase hledala, ale nakonec se opět dostávala častěji směrem dopředu. Do jedné z šancí se dral Jeslínek, ale zastavil jej Jakub Navrátil a po tomto zákroku musel jít předčasně ze hřiště ven. Právě po přímém kopu Vyhnal orazítkoval břevno hostující brány a naznačil tím, že pro obranu Táborska nastanou krušné časy. Domácí tým byl skutečně při chuti a cítil šanci na vyrovnání. To přišlo deset minut před koncem, když si na míč na malém vápně počíhal Pavel Vyhnal a sám před Tomou uspěl. Hosté se v samotném závěru pokusili rozkouskovat hru domácích, kteří ještě cítili šanci na rozhodující branku. Ta už ale nepřišla, a tak se body dělily.