27.10.2017 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí se s Hradcem rozešlo po bojovném utkání smírně

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Ústí nad Labem vstoupilo po neuspokojivých výsledcích do utkání 13. kola s novým trenérským duem. Se změnami vyrukovali také fotbalisté Hradce Králové, kteří po vítězném pohárovém utkání s Teplicemi nasadili opět mezi tyče Jiřího Lindra. Kouč Karel Havlíček nechal na lavičce svého ostrostřelce Jana Pázlera, který se letos prosadil v soutěži již desetkrát. Přes bojovný výkon obou mužstev si oba celky připsaly do tabulky po bodu.
32' Miskovič
43' Nosek
65' Leibl
81' Matějka
90' Peterka
58' Shejbal
86' Bederka
Sestavy
Kotěra – M. Zeman, Pimpara, L. Vaněk, Šnirc – J. Peterka, D. Richter (65. Martykán) – P. Pilík (67. D. Procházka), Miskovič, Leibl (81. Matějka) – Jindráček
Na lavičce: Tvrdoň, Kacafírek, Richter, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Lindr – Pajer, Bederka, Nosek, Knejzlík (62. Pázler) – Jirsák – Krátký (78. Martan), Vlkanova (62. Zorvan), Súkenník, Shejbal – Miker
Na lavičce: Ottmar, Mudra, Černý, Šípek
Trenér: Karel Havlíček
Rozhodčí: Franěk – Kožár, Vlček • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 516

Komentář

Do první větší brankové příležitosti zápasu se v sedmé minutě probojoval Michal Zeman, jenž po přihrávce Jiřího Miskoviče ze standardní situace těsně přestřelil. O tři minuty později se do šance dostal již sám druhý jmenovaný, když se z přímého volného kopu zasloužil alespoň o ten rohový. Do vedení mohli jít také fotbalisté Hradce Králové, když v následujících minutách Igor Súkenník vybojoval roh, následně neslavila úspěch ani kombinace Jana Shejbala, Jiřího Mikera a Marka Krátkého. Posledně zmiňovaný z deseti metrů nechal vyniknout brankáře Ústí nad Labem.

Obecenstvo mělo o zábavu postaráno i nadále, v minutě osmnácté zahodil tutovou šanci Michal Leibl, jenž trefil Jiřího Lindra. Ujala se až nenápadná akce za čtrnáct minut, kdy Martin Nosek téměř z poloviny hřiště přihrával na vlastního gólmana. Jiřího Lindra ale Jiří Miskovič obehrál a neměl potíže se zakončením do odkryté části brány.

Východočeši nenechali domácí se svou odpovědí dlouho čekat. Ve čtyřicáté třetí minutě prodloužil Jiří Miker na zadní tyč balón Martinu Noskovi. Kapitán Hradce Králové gólem do šatny odčinil předchozí nepovedenou přihrávku a do šaten odcházely oba celky za stavu 1:1.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili mírně aktivněji hosté, i když ani hráči Ústí nad Labem nebyli bezzubí. V pětašedesáté minutě Igor Súkenník po centru Marka Krátkého před odkrytou bránou promáchl. Uběhlo dalších šest minut a po přihrávce Jiřího Mikera se Jan Pázler střetl ve velkém vápně s Jakubem Kotěrou. Královéhradečtí fotbalisté žádali o penaltu, sudí Pavel Franěk zůstal nekompromisní.

Jiřímu Mikerovi k obratu skóre scházely milimetry, když v sedmdesáté třetí minutě orazítkoval pravou tyč! Pokutový kop se mohl pískat v osmdesáté minutě na opačné straně, kdy Adam Pajer na hranici pravidel zastavil Michala Leibla, penalta se ale nekopala. Po velkém boji si tak oba týmy bodový zisk spravedlivě rozdělily.

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): „Hráli jsme proti velmi kvalitnímu soupeři. Viděl jsem Hradec Králové hrát pohárové utkání v Teplicích, kde předvedl, že jsou výborné mužstvo, dobře kombinační a rychlé. Po výkonu, co jsme předvedli, jsme chtěli vyhrát, ale bod jako úspěch brát musíme. Hráče stále poznávám a bylo pro mě těžké takto narychlo k mužstvu přijít a budu tým nějakou dobu poznávat. Za pár tréninků jsme udělali kus práce, ale nebylo to o trenérovi. Na hráčích bylo vidět, že chtěli hodně vyhrát. První kontakty s vedením byly v neděli, trénink jsem poprvé vedl v úterý. Dojmy jsou zatím dobré, hráči se dostali do těžké situace, ale jejich reakce nejsou negativní a to je důležité. Cíl jsem si stanovil, abychom vyhráli každý následující zápas.“

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): „Pro nás bohužel ztráta dvou bodů. Na začátku utkání hodně zlobila Arma, která byla povzbuzena novým trenérem a elánem. Postupně jsme přebírali iniciativu utkání my, i když jsme v prvním poločase hráli proti silnému větru. Gól měl padnout dříve, poté jsme se dopustili velké chyby vzadu brankářem a darovali jsme domácím gól na 1:0. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat po dobře zahraném rohovém kopu. Ve druhé půli se podle mého názoru měla pískat penalta po evidentním faulu na Jana Pázlera. Kdybychom se neprosadili v závěru první půle, sáhli bychom ke střídání dříve. Vyrovnávací gól nás povzbudil, ale brankové příležitosti se nám proměnit nepodařilo. Ke změně brankáře v soutěži jsme se rozhodli, protože u Radima Ottmara šla na jeho vrub branka proti Sokolovu a my prohráli 0:1. Poté sice chytil dvě gólové příležitosti, ale již v předchozích duelech na mě nepůsobil tak jistým dojmem a říkali jsme si, že změna může pomoct díky tomu, že Jiří Lindr vychytal v MOL Cupu Teplice. Jan Pázler nenastoupil v základní sestavě, protože se nám mírně zasekl v předchozích kolech a nebylo to ono. Na hrotu hrál nyní dva zápasy dobře Jiří Miker.“