05.11.2017 | Radek Barkman | Zápas

Táborsko slaví první venkovní výhru, bezzubý Žižkov zdolalo 2:0

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Praha – Táborsko si v neděli na Žižkově připsalo první venkovní vítězství sezony. Jihočeši na soupeře vlétli ve velkém stylu a už během první půle mohlo o svém triumfu rozhodnout. Naopak Žižkov pokračoval v malátných podzimních výkonech a vyjma desetiminutové pasáže ve druhé půli se na větší odpor nezmohl.
bez branek
10' Nešický
50' Štohanzl
60' Čermák
2' Navrátil
Sestavy
K. Hrubeš – Šandera, V. Mareš, Kodeš, Toml – M. Čermák (84. Hurka), P. Hašek, Engelmann, Bazal – Jelínek (75. Pardubský), Volek (65. Galuška)
Na lavičce: Řehák, Švejdík, Podrazký
Trenér: Bohuslav Pilný
Toma – Prošek, Hell, Navrátil, Klusák – Mršić (80. Kopřiva), Nešický, Kučera, Štohanzl, Blecha (66. Souček) – Musiol (89. Essomba Ondoua)
Na lavičce: Zadražil, Zavadil, Veselý, Vozihnoj
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Vojkovský – Ratajová, Šimáček • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 921

Komentář

Přitom zpočátku měli častěji míč na kopačkách Pražané a hosté udeřili prakticky ze své první nebezpečné akce zápasu. Od Proška se dostal míč k Aleši Nešickému, jehož prudká bomba šla nejprve do tyče, aby se následně od zad brankáře Hrubeše odrazila za brankovou čáru. Od té doby bylo Táborsko o poznání nebezpečnějším týmem a jen špatná koncovka mu zabránila ve výraznějším náskoku.

Hodně vidět byl zejména autor první branky Nešický. Nejprve však zblízka na Hrubeše tísněný nevyzrál, poté zase připravil šanci Štohanzlovi, který ale svou kličkou vycouval i z hrací plochy. Další možnosti měli svěřenci Romana Nádvorníka v úvodu poslední desetiminutovky první půle. Nejprve Štohanzlova rybička poslala ze slibné pozice míč vedle levé tyče žižkovské brány, následně pospíchal na Hrubeše sám Blecha, ale svou slabou střelou jen polechtal jeho rukavice. S gólovým efektem se pak nesetkala ani hezká narážečka mezi Musiolem a Štohanzlem. První jmenovaný ale byl v ostrém úhlu a trefil jen soupeřova brankáře.

Druhý poločas sice Žižkov začal slibněji, ale opět byl potrestán ze standardní situace. Na rohový kop si naskočil Jan Štohanzl a přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči dokázal uklidit míč do branky. Pak  sice domácí soupeře chvilkově zatlačili, ale hrozili především ze vzduchu. Engelmannova hlavička z dobré pozice zamířila jen do rukavic jistého Tomy.

Postupem času se do hry Pražanů vkrádala křeč, přesto ještě jedna velká šance na korekci výsledku přišla. Engelmann táhl útok po pravé straně, pěkným pasem oslovil nabíhajícího Bazala, nicméně ani jemu nebylo souzeno. Zblízka totiž trefil pouze vyběhnutého brankáře Tomu. Přímý kop posléze z nadějné pozice neproměnil Hašek a bylo jasné, že si hosté odvezou na jih Čech první výhru ze hřišť soupeřů v letošní sezoně.

Ohlasy trenérů

Bohuslav Pilný (FK Viktoria Žižkov): "Mně se ten zápas nehodnotí moc dobře. Stalo se nám totiž to nejhorší, co se mohlo stát. Tedy, že jsme dostali rychlý gól. Věděli jsme, že je soupeř hodně nebezpečný směrem dopředu. Do poločasu jsme šli s jednogólovým mankem jen proto, že nás Táborsko nepotrestalo. Druhý gól jsme ale dostali hned zkraje půle ze standardky a pak se už celý zápas odehrával ve stylu, jako když buší hluchý do vrat. Neměli jsme kvalitu v předfinální fázi. Po takovém průběhu ale tento zápas mohl být rozhodnutý daleko dřív. Jsme zklamaní, ale byl proti nám dobře organizovaný a sehraný soupeř. My jsme selhali ve fázi řešení nebezpečných situací, ale chceme se od tohoto zápasu zase odrazit."

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Věděli jsme, že nás tu bude čekat těžký zápas. Je tu impuls nového trenéra, který vždy udělá nějaké změny, hráči se pod ním snaží vybičovat k vyšším výkonům. Je to pro soupeře, který sem v této době zajíždí, vždy složité. Hra Žižkova se před zápasem zvedla, takže jsme měli trochu strach. Minimálně bod jsme si ale odsud chtěli odvézt. Chtěl bych u nás pochválit především disciplinovanou obrannou fázi. Směrem dopředu toho sice od nás bylo málo, ale i tak jsme měli čtyři stoprocentní šance. Je pro nás dobře, že jsme se díky výhře dostali do klidného středu tabulky."